Alex Bologa, medalie de aur la IBSA Judo Grand Prix, Baku Azerbaijan 25-26 mai 2021

Bologa Alex a castigat medalia de aur la Baku. La aceasta competitie Alex Bologa a castigat medalia de aur, la categoria-60kg! Este prima competitie oficiala organizata dupa 2 ani de pandemie.
Fiind o competitie de calificare la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, au participat cei mai buni sportivi din lume, fiind astfel o competitie de nivelul Jocurilor Paralimpice! Prin castigarea medaliei de aur, Alex Bologa isi confirma locul 1 in clasamentul mondial!
Felicitări sportivului Alex Bologa si antrenorului sau Gergely Tamas! Succes in continuare!

Alex Bologa – un ambasador al Sălajului în toată lumea

Alexandru Bologa a fost medaliat cu aur și la Campionatul European pentru nevăzători din 2019. Alexandru Bologa a obținut medalia de aur la categoria 60 de kilograme la Campionatul European de Judo pentru nevăzători de la Genova, Italia.

Alexandru a avut un parcurs excelent în ultimii ani. În 2013, el a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial pentru juniori din Ungaria. În 2016, a câștigat Open-ul de la Heidelberg si Grand Prix-ul de la Birmingham.

Sportivul originar din Sălaj a cucerit bronzul la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, în 2016, aceasta fiind prima medalie paralimpică la judo din istoria sportului românesc.

În 2017, Alexandru a devenit primul român care a cucerit o medalie la Campionatul European de Judo Seniori pentru Nevăzători (bronz).

„Ne bucurăm că Alexandru Bologa, care este de loc din satul Derșida, comuna Bobota, a reușit încă o performanță notabilă, respectiv să obțină medalia de aur la Baku. Este un sportiv de excepție, iar prin rezultatele remarcabile pe care le-a înregistrat în competițiile internaționale duce numele comunei noastre, dar și a județulului Sălaj în toată lumea, ceea ce ne face să fim mândri că își are originile în Bobota. Ne mândrim cu Alex Bologa și îi urez mult succes în continuare”, a transmis primarul comunei Bobota, Dorin Gorgan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *