Aproape 200 de șoferi amendați de Poliție de Crăciun

Aproape 180 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în perioada sărbătorilor de iarnă.

În perioada 23 – 26 decembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele sălăjene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele sălăjene, în perioada sărbătorilor de iarnă au fost aplicate 175 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 41.615 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 4 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 60 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 10 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, două sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, doi conducători auto au fost sancționați pentru comportament agresiv în trafic, două sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, iar 97 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *