Tânăr șofer prins în trafic cu permisul suspendat

Duminică, 25 decdembrie a.c., la ora 17.50, pe strada Simion Bărnuțiu din municipiul Zalău, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului zalău au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din Zalău, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”.

*A T E N Ț I E !*

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!

Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui șofer: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.

Legislația rutieră prevede că șoferii prinși la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur riscă să primească între 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, în timp ce șoferii care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat vor fi încadrați la infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani.

Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise!

*D R U M B U N !*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *