Avocatul Robert Balogh susține clar că polițistul de la rutieră Filip Ioan este absolut nevinovat

După ce sâmbătă seara a avut loc un accident în Municipiul Baia Mare, în care a fost implicat și polițistul zălăuan Filip Ioan, ziarele băimărene au mediatizat cazul, iar IPJ Maramureș a emis un comunicat de presă citat de baiamare24.ro în care se spunea că un zălăuan de 43 de ani, a condus un Mercedes, a făcut accident cu două victime și a fugit de la fața locului. Comunicatul IPJ Maramureș mai spunea că cei doi bărbați din Mercedes au fost găsiți într-o scară de bloc, iar la testarea cu alcooltestul, șoferul zălăuan de 43 de ani avea o alcoolemie de 0.24 mg/l în aerul expirat și că a fost dus la spital pentru recoltare de probe.

Singurul zălăuan implicat în respectivul accident este polițistul Filip Ioan – de la Biroul Rutier Zalău, care are 43 de ani. Filip a susținut încă din ziua producerii evenimentului că este nevinovat și că nu el a condus, respectiv că la volan se afla finul lui Șerban Ionel.

În cursul zilei de marți, 2 februarie, Poliția Mun. Baia Mare i-a returnat lui Filip Ioan permisul de conducere, iar pe 3 februarie, IPJ Maramureș a venit cu un nou comunicat în care se arată că Filip Ioan este nevinovat și că nu el a condus Mercedesul, procurorii reținându-i doar calitatea de martor.

”După ce s-a produs impactul dintre cele două autoturisme, șoferul mașinii în care se afla Ioan Filip, adică finul lui, a coborât și s-a îndreptat spre cealălalt autoturism implicat pentru a purta discuții, pentru a se înțelege pe cale amiabilă. În tot acest timp, Filip a rămas la mașină care era la vreo 30-40 de metri distanță de cealaltă mașină. Finul lui Filip a discutat cu toți ocupanții din mașină. Mai mult decât atât, șoferița Opelului i-a prezentat avariile mașinii. Nu prezentau niciun fel de leziuni ocupanții din cealaltă mașină, după care finul lui Filip s-a întors la mașină explicându-i acestuia că persoanele din Opel nu au niciun fel de leziuni și că sunt doar pagube materiale. Prin urmare s-au ințeles ca în ziua următoare să se întâlnească pentru a face o constatare amiabilă. După ce a observat că celelalte persoane nu prezintă leziuni și după ce a luat de bună ce i-a spus finul său, cei doi au urcat în apartament după care au venit organele de Poliție și s-a făcut toată tevatura asta”, ne-a declarat avocatul Balog Roberth. 

De asemenea, avocatul mai spune că va avea o discuție cu Filip, având în vedere că imaginea polițistului din Zalău a fost pur și simplu violată de-a dreptul și i s-a creat consecințe grave atât lui cât și familiei.

”Domnului Filip i-a fost violată de-a dreptul imaginea pentru că în toate publicațiile, inclusiv la nivel național a fost făcut infractor, că a fugit de la locul accidentului, că condus sub influiența băuturilor alcoolice, că a vătămat o familie întreagă. Imaginea lui nu numai ca polițist, ci și ca om, dar mai ales ca polțist rutier a fost distrusă. A avut repercusini la locul de muncă. Mai mult a rămas și fără permis de conducere câteva zile și a avut consecințe cât se poate de grave asupra lui. Vom discuta și vom vedea ce vom face pentru că nu putem să o lăsam așa”, a încheiat avocatul Balog Roberth. 


După ce inițial Poliția Municipiului Baia Mare au început cercetările penale, iar IPJ Maramureș l-a menționat pe zălăuanul de 43 de ani (nr. polițistul Filip Ioan) ca fiind persoana care a condus autoturismul Mercedes sub influența băuturilor alcoolice, ar fi provocat un accident cu două victime și că ar fi fugit de la fața locului, la câteva zile de la producerea accidentului și în urma anchetei, IPJ Maramureș a emis un comunicat nou în care se arată că nu polițistul Filip Ioan se afla la volan în momentul producerii accidentului.

”În urma activităților de cercetare și investigare desfășurate de polițiștii băimareni, ieri, 02 februarie, s-a constatat faptul că la volanul autoturismului implicat în accidentul rutier produs în 30 ianuarie, pe strada Piața Revoluției la intersecție cu strada Culturii din Baia Mare, se afla bărbatul din Baia Mare identificat la fața locului. Față de acesta s-a dispus  continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Bărbatul de 43 de ani, indicat în prima fază a cercetărilor de martorii oculari de la fața locului, ca fiind presupusul conducător al autoturismului, are in aceasta faza procesuala, calitate de martor în acest dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetării penale, procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare să stabilească gradul de vinovatie a tuturor participantilor la săvârșirea faptelor. Mentionam faptul că pe toată perioada cercetărilor, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de condamnare, toți  participanții se bucură de prezumția legală de nevinovăție”, a transmis IPJ Maramureș. 

One thought on “Avocatul Robert Balogh susține clar că polițistul de la rutieră Filip Ioan este absolut nevinovat

  1. Nu exista scuze de acest gen, trebuia sa ramana la fata locului. De ce nu se mentioneaza si motivul pt care s-a ascuns in scara blocului? Ca nu prea se potriveste ce spune el si avocatii cu…realitatea. Daca lucrurile stateau asa, de ce te ascunzi? Miroase urat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *