Capela mortuară din satul Păușa, finalizată cu fonduri europene de Primăria Comunei Românași

Primaria Comunei Romanasi a finalizat obiectivul de investitii” Infiintare casa de ceremonii funerare in loc. Pausa” , investitie realizata cu finantare obtinuta din fonduri europene, Masura 19.2 , prin Grupul de Actiune Locala Samus-Porolissum.

Buda Ioan este primar al comunei Românași din anul 2012, a mai ocupat funcția de administrator public al comunei, este căsătorit și are un copil.

Buda Ioan a depus jurământul de credință pentru al treilea mandat de primar al Comunei Românași, reușind să câștige alegerile locale din 27 septembrie 2020 cu un scor categoric de aproximativ 70%. PNL Românași a obținut o majoritate solidă reușind să își adjudece 8 posturi de consilieri locali dintr-un total de 13. La ședința festivă de investire a primarului și de constituire a noului Consiliu Local Românași a participat prefectul Virgil Țurcaș și economistul Alexandru Tamba – șeful cancelariei prefectului.

Noul Consiliu Local Românași este format din: 8 consilieri PNL, 4 consilieri PSD, 1 consilier ALDE. Echipa PNL va avea și viceprimar în persoana consilierului local Andrei Cristian Traian.

Proiecte de investiții aflate în implementare

  1. Reabilitarea infrastructurii rutiere în comuna Românași, 10 kilometri de străzi și ulițe, val. 1 milioan de euro din Fonduri Europene (realizat în proporție de 95%)
  2. Modernizare drumuri comunale și străzi, 8 kilometri de străzi și drumuri comunale, val. 1 milion de euro, finanțat prin PNDL 2 (realizat circa 63%)
  3. Extindere de rețea de canalizare în localitățile Păușa și Romita, val. 1 milion de euro, finanțat prin PNDL 2 (realizat peste 60%)
  4. Capelă mortuară în localitatea Chichișa realizat în proporție 30-40%, finanțat din bugetul local
  5. Introducere rețea de apă potabilă în localitatea Ciumărna, comuna Românași, proiect realizat prin POIM- fonduri europene
  6. Modernizare drumuri de interes local (asfaltări), 7 kilometri, val. 1 milion de euro finanțat prin CNI București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *