Comisia Europeană promite compensații financiare fermierilor români

 

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, recunoaște eforturile făcute de România pentru asigurarea tranzitului de cereale din Ucraina și promite fermierilor români compensații pentru pierderile suferite.

Prezentă miercuri la reuniunea grupului PPE de la Strasbourg, șefa Comisiei Europene a declarat că România nu trebuie să sufere pentru ajutorul oferit Ucrainei, răspunzând astfel unei solicitări a europarlamentarului Daniel Buda prin care acesta atrăgea atenția asupra situației generate de rămânerea cerealelor din Ucraina în țările de la graniță și „care generează pierderi imense pentru fermieri, estimate la peste 3 miliarde de euro”.

„Daniel, în primul rând, mii de mulțumiri pentru eforturile pe care le-a făcut și le face România pentru transportul de cereale! Sunteți extraordinari! Ați făcut o treabă foarte bună! Peste 60% din tranzitul de cereale merge prin România! Încă o dată, mii de mulțumiri! Și da, aveți dreptul să obțineți compensații financiare deoarece voi nu trebuie să suferiți pentru ajutorul oferit Ucrainei și lumii întregi! Mai mult decât atât, rezerva de criză va fi activată!”, a declarat Ursula von der Leyen, potrivit europarlamentarului Daniel Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *