USR Sălaj: Pe românii și maghiarii din județul Sălaj îi unesc ani de conviețuire pașnică

La sediul Filialei Județene USR Sălaj a avut loc ieri o conferință de presă susținută de Radu Mihail, senator USR de Diaspora și lider de grup de Senat, Bob Virgil Marius, senator USR de Sălaj, Mihai Tămaș, președintele USR Sălaj și consilierul municipal USR Ramona Goga.

Pentru că ziua de ieri, 15 Martie, a fost marcată de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, una dintre cele mai importante sărbători a comunității maghiare din România, președintele USR Sălaj Mihai Dan Tămaș a profitat de ocazia de a le ura „La mulți ani” tuturor maghiarilor din județ și din toată lumea.

Mihai Dan Tămaș: „Este foarte important, într-o lume în care încep săapară colții extremismului, ascuns sub un fals patriotism, să descoperim împreună ce ne unește și nu ceea ce ne desparte. În județul Sălaj, unde nu au fost niciodată probleme, ne unesc ani de conviețuire pașnică”. 

Deși există politicieni, mai ales în preajma campaniilor electorale care provoacă conflicte etnice și încearcă să câștige o oarecare popularitate prin naționalismul exacerbat, președintele USR Sălaj este de părere că românii și maghiarii, cetățenii de rând, au știut să treacă peste toate aceste „petarde electorale”.

Credem cu tărie că promovarea valorilor democratice și a bunei înțelegeri vor fi definitorii pentru progresul nostru comun.

Bazându-ne și pe ideea europeană a unității în diversitate, credem sincer că diferențele nu ne separă, nu ne fac adversari, ci, dimpotrivă, contribuie la cunoașterea reciprocă, la creșterea respectului față de celălalt, la conviețuirea armonioasă, la definirea unei moșteniri culturale comune pe care să o lăsăm urmașilor noștri.

Comunicat transmis de USR Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *