Compania de Apă Zalău îngreunează lucrările de reabilitare a străzii Corneliu Coposu

Pe strada Coposu, fosta Republicii, constructorul ar putea progresa rapid, dar trebuie să aștepte după Compania de Apă Someș SA să își refacă rețeaua. Are acum liber la asfaltare pe segmentul străzii Corneliu Coposu dintre sensul giratoriu de la Hanul drumeților și Lukoil. Înseamnă că aici poate cât de curând turna stratul de binder și nu ne prinde iarna fără stratul de asfalt de uzură.


Administratorul Zalăului, Forț „doarme în papuci” și nu stăpânește relația cu Compania de Apă

Responsabil cu relația dintre Primăria Zalău și Compania de Apă Zalău este administratorul public Călin Forț, care din câte se pare nu stăpânește îndeajuns problematica și nu are capacitatea de a gestiona corespunzător atribuțiile primite de la primarul Ionel Ciunt.

Compania de Apă este în urmă cu proiectul pe POIM de refacere a rețelei de apă și canal menajer. Compania de Apă Zalău are de intervenit cu lucrări pe 93 de străzi din Zalău, iar în acest moment se lucrează doar 4 străzi. Peste tot unde Primaria Zalău are investiții se lovește de această problemă pentru că Compania de Apă nu a făcut aproape nimic pe proiectul lor. Oriunde va trebui modernizată vreo stradă, Compania de Apă are de lucrat la rețeaua de apă și canal menajer.

Călin Forț ar trebui să își ia postul în serios și atribuția cu Compania de Apă și să facă demersuri serioase să atragă Compania în ritmul în care actuala conducerea a Primărie Zalău, în frunte cu primarul Ionel Ciunt și viceprimarul Teodor Bălăjel, lucrează la modernizarea străzilor din Zalău.

Călin Forț ar trebui să se priceapă pe măsura importanței postului pe care îl ocupă, de administrator public al Zalăului. Dacă pălăria e prea mare să putea predea aceste atributii altui coleg din Primărie.


Strada Coposu este în reabilitare pe toată lungimea – de la intrarea în Zalău până în Centru – și va fi refăcută temeinic, asemenea celorlalte mari artere modernizate cu fonduri europene. Constructorul a finalizat cu trotuarele, canalizarea pluvială, canalele pentru introducerea cablurilor în subteran. Iar iluminatul este înlocuit cu noul sistem pe LED. Și va reabilita și podul de peste Valea Meseș.
„Numai că în ce privește carosabilul pe segmentul de la Lukoil până în Centru suntem deocamdată blocați. Compania de Apă Someș SA are de executat lucrări la infrastructura de apă și canal menajer. Logic ar fi să-i așteptăm, să nu strice apoi stradă nou-nouță. Dar, deși așteptăm de mult timp, iar proiectul Companiei de Apă pentru refacerea rețelei de apă și canalizare este mult mai vechi decât de când așteptăm noi, încă nu are constructor contractat. Lucru îngrijorător, pentru că stăm pe loc și zălăuani suportă un disconfort mare și inutil”, spune viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel. 
Termenul de finalizare pentru reabilitarea străzii Coposu este în a doua jumătate a anului viitor, dar ce bine era dacă constructoru ar fi avut posibilitatea să facă totul acum, cu atât mai mult cu cât constructorul contractat de Primăria Zalău s-a declarat pregătit să intre cu lucrările pe carosabil. Poate că e bine să mai așteptăm Compania de Apă, chiar dacă peste iarnă închidem șantierul pe Coposu, nu înainte de a face un efort pentru a pune carosabilul în regulă pentru o circulație normală.
„Am făcut și vom mai face demersuri insistente ca cei de la Comapania de Apă să grăbească lucrurile și să intervină la rețea înainte să asfaltăm. Sunt optimist că vor da curs solicitărilor, chiar dacă nu este singurul loc unde suntem încurcați de această situație. Și pe Siomion Bărnuțiu, între Banc Post și Scala, e la fel. Din cele 93 de străzi cuprinse în proiectul Companiei de Apă pentru refacerea rețelelor lor de apă și canalizare s-au făcut până acum doar patru. Dar sperăm că pot grăbi lucrurile măcar acolo unde șantierele noastre sunt avansate”, explică viceprimarul Teodor Bălăjel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *