Conducerea Prefecturii Sălaj preocupată de siguranța elevilor

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma şi subprefectul Adriana Sabău au participat, miercuri, la sediul instituţiei, la prima întâlnire din acest an a echipei interinstituționale județene pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.

La întâlnire au mai fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Județean Școlar (ISJ), Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ), Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ), Centrului de Prevenire, Evaluate şi Consiliere Antidrog (CPECA) și ai poliţiilor locale din Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jibou.

Şeful Biroului Siguranţă Şcolară din cadrul IPJ Sălaj, Loredana Flonta, a menţionat faptul că în ultimul trimestru din 2022 au fost înregistrate 17 cazuri de bullying în şcolile din Sălaj.

Vancea Mihaela, specialist în cadrul CPECA Sălaj, a precizat că aceeaşi perioadă instituţia pe care o reprezintă a desfăşurat numeroase proiecte în unităţile de învăţământ din judeţ, pentru combaterea consumului de droguri şi a substanţelor interzise în rândul elevilor. În ciuda acestor acţiuni, trei elevi au ajuns la Urgenţă din cauza consumului de droguri, un fenomen apreciat ca îngrijorător la nivel judeţean.

“Siguranţa elevilor în şcoli şi în jurul acestora trebuie să fie un subiect foarte important pentru toate instituţiile implicate, pentru că toţi copiii sunt aşteptaţi să ajungă acasă sănătoşi şi în siguranţă. Solicit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar şi ai Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională – consilierii şcolari să urmărească cu foarte mare atenţie activitatea din şcoli şi manifestările de bullying. Trebuie să tratăm cu mare responsabilitate acest fenomen”, a precizat, în cadrul întâlnirii, prefectul Dari Toma.

În acelaşi context, Ionuţ Sabău, şeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Sălaj a adus la cunoştinţă că 31 de clădiri din sistemul de învăţământ funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu.

În acest caz, prefectul Dari Toma a precizat că în perioada imediat următoare vor avea loc întâlniri şi discuţii cu directorii de şcoli şi reprezentanţii administraţiilor locale, pentru urgentarea obținerii autorizațiilor necesare.

“Aici nu vorbim doar de nişte simple hârtii, ci de siguranţa copiilor în şcoală”, a punctat prefectul judeţului Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *