Consilierii județeni PSD Sălaj prezintă indicatori relevați privind administrarea județului

În ședința ordinară a C.J. Sălaj din 30.03.2023, consilierii județeni P.S.D. au atras atenția asupra unor aspecte importante care țin de buna administrare a județului:
1. Pentru prima dată în ultimii ani BUGETUL S-A ÎNCHEIAT PE MINUS (deficit bugetar)!!!! Cauzele sunt multiple, cea mai relevantă fiind goana după orice tip de investiții fapt ce a condus la cheltuirea tuturor rezervelor de bani acumulați în legislatura anterioară și solicitări permanente de împrumuturi (numărul și pozele, nu conținutul proiectelor, sunt criteriile dominante întrucât ele fac stufoase rapoartele anuale plătite din bani publici).

2. Împrumuturilesemnificative au crescut gradul de îndatorare a județului până la un prag istoric în baza actualizării indicatorilor tehnico-economici, ajustarea și majorarea valorii pentru toate proiectele aflate în derulare, numeroase „studii”, plătite cu bani grei, pentru „proiecte viitoare”, precum și diverse achiziții mai mult sau mai puțin relevante.
3. Există necesitatea de a se îmbunătăți infrastructura rutieră a drumurilor județene, dar nu trebuie să se piardă din vedere celelalte domenii extrem de importante. Pentru secțiunea SĂNĂTATE sunt diminuări substanțiale privind cheltuirea creditelor stabilite inițial, unde execuția bugetară pentru anul 2022 este de doar 35,17 % la investiții. Pe o execuție bugetară redusă în acest domeniu, se remarcă rezerva președintelui C.J. Sălaj de a se implica în rezolvarea problemelor semnalate de consilierii P.S.D. la Spitalul Orășenesc Șimleul-Silvaniei în care pacienții încearcă să își trateze bolile și unde medicii încearcă să lucreze în condiții demne de lumea a III-a.
Comunicat de presă al consilierilor județeni P.S.D. Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *