Copiii din Zalău vor studia robotica, realitatea virtuală și imprimarea 3D

Palatul Copiilor Zalău (PCZ) va beneficia de un laborator de tip “Smart”, conducerea instituției urmând a derula procedura de achiziție. Laboratorul este realizat în cadrul proiectului de dotare cu laboratoare inteligente a PCZ, finanțat prin PNRR. Proiectul a început în decembrie 2023 și se încheie în ianuarie 2025.

Obiectivele sunt creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi și consolidarea competențelor digitale pentru cadrele didactice, creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile, combaterea excluziunii sociale, absenteismului și abandonului școlar.

Valoarea contractului de finanțare este de 295.133 de lei, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene – “Următoarea generație UE”. Laboratorul din cadrul PCZ vizează trei tehnologii de bază: robotică, realitate virtuală şi imprimare 3D, fiind dotat cu sistem de videoconferință performant.

Noul laborator al PCZ va fi dotat cu mobilier ergonomic adaptat şi integrat specific soluțiilor Smartlab. Acestea constau în roboți educaţionali modulari cu multiple configurații, imprimante 3D, scaner, stilou 3D și sistem interactiv audio-video care permite dezvoltarea lecțiilor în mod hibrid.

Alte componente sunt sistem ClassVR, ochelari de realitate virtuală, furnizat împreună cu o platformă de conţinut digital cu 1.000 de resurse şi Schoolflix – platformă educaţională interactivă care asigură training şi suport tehnic pe soluţiile educaţionale SmartLab.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *