Deputat PSD, dr. Florian Neaga: Procedură simplificată şi eficientizată pentru ocuparea posturilor din Sănătate

Modul de ocupare a posturilor din sistemul sanitar va fi eficientizat odată cu semnarea noului ordin de ministru, îndeosebi prin reducerea termenelor, acestea fiind reduse de la 90 de zile, în forma vechilor reglementări, la maxim 30 de zile lucrătoare, la care se mai adaugă 3 zile necesare publicării rezultatelor. De asemenea, în cazul posturilor vacante temporar, termenele au scăzut de la 40 de zile la maxim 20.

Aproximativ 7.600 de posturi au fost scoase la concurs, dintre care 3.000 de posturi aflate în unităţi sanitare din subordinea Ministerului Sănătăţii şi peste 4.000 de posturi în spitale administrate de autorităţile locale.

Având în vedere optimizarea procesului de angajare, precum şi faptul că la sfârşitul anului trecut, în urma examenului de rezidenţiat, au absolvit nu mai puţin de 4.500 de tineri medici, salut recomandarea Ministerului Sănătăţii către unităţile spitaliceşti de a accelera organizarea concursurilor şi ocuparea posturilor vacante.

Aşa cum am susţinut de nenumărate ori în cadrul intervenţiilor personale din Camera Deputaţilor, sistemul de Sănătate din ţara noastră se luptă în prezent cu un deficit de personal, atât la nivelul cadrelor medicale, cât şi al personalului auxiliar, motiv pentru care aceste ultime măsuri adoptate de Guvern reprezintă o soluţie reală şi concretă pentru remedierea deficitului de resurse umane.

Florian-Claudiu Neaga, deputat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *