Cupa României | SCM Zalău – FCU Craiova 0-1. Zalăul a jucat de la egal la egal cu oltenii din SupeLigă

FCU Craiova a confirmat cu greu aşteptările în meciul susţinut miercuri, în etapa 2 a Grupei C din Cupa României. Trupa lui Giovanni Constantino s-a impus la limită şi cu emoţii, scor 0-1, în faţa echipei SCM Zalău, pe terenul formaţiei de Liga 3. Spectatori de lux a fost conducerea Primăriei Zalău, prezentă în tribune. Primarul Ionel Ciunt, alături de viceprimarii Teodor Bălăjel și Fazakas Nicolae, au făcut galerie SCM-ului.

Oltenii au înscris prin Andrea Padula, care, servit excelent pe culoar de Sidibe, a şutat de la 14 metri la colţul din stânga al porţii (’23, 0-1).

Zălăuanii au fost la un pas de egalare în minutul 29, când Mare a centrat de pe stânga, iar Stefan Nikolic a reluat cu capul de la 10 metri puţin pe lângă bara din dreapta.
Până la pauză, FCU şi-a mai trecut în cont o lovitură de cap a lui Blănuţă (’40).

Zălăuanii, „obraznici“ după pauză

La reluare, Zalăul a avut prima ocazie, prin Sălăjan, care a şutat puţin pe lângă poartă, de la 15 metri (’47).
Gazdele au fost la un pas de gol în minutul 54, când Stefan Nikolic a reluat cu capul de la 6 metri o centrare de pe dreapta.

Încă o ocazie mare pentru Zalău s-a consumat în minutul 57, când Negrean a şutat puternic de la 20 de metri, iar Robert Popa a respins cu greu în corner.
Replica a venit prin Blănuţă, la al cărui şut s-a remarcat portarul Bogdan Miron (’58).

FCU a fost la un pas de autogol, Van Durmen deviind periculos o centrare de pe dreapta, dar Robert Popa a fost atent şi a prins mingea de lângă bară (’66).
Uşor, uşor, jucătorii lui Giovanni Constantino au pus stăpânire pe joc şi au presat până la final, dar nu au izbutit golul doi, care să le aducă şi mai mult respect din partea oponentei.

SCM Zalău:

B. Miron – Bobaru, R. Cristea (’54, S. Pop), Culda (’78, R. Stanciu), Al. Mare (’55, Micle) – Negrean (’78, Pătraş), F. Pop – Porumb, Sălăjan (’88, Bora), Zimţa – Nikolic. Antrenor: Cristian Lupuţ.

FCU Craiova:

R. Popa – Padula (’52, R. Negru), Lacroix, Compagnucci (’46, D. Albu), Mascarenhas – Asamoah, Van Durmen – Sidibe, Chiţu, Ibrahim – Blănuţă (’61, V. Pop; ’79, Blidar). Antrenor: Giovanni Constantino.

Cartonaşe galbene: Porumb ’90+1 / Compagnucci ’36, R. Negru ’83.
Au arbitrat: George Cătălin Roman – Ioan Alexandru Corb, Cosmin Bojan; Dragoș Nicolae Lunca.
Observatori: Cristian China (FRF), Marian Salomir (CCA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *