Kelemen Hunor: Niciodată, niciun Guvern nu şi-a bătut joc în halul ăsta de Parlament

Termenul pentru adoptarea legii pensiilor în Parlament este cam scurt, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor pentru RFI, după ce Marcel Ciolacu a anunțat că documentul ar putea fi adoptat până pe 20 noiembrie, în procedură de urgență.

Hunor critică Executivul în contextul legii pensiilor. „Se poate, că au majoritate. Orice se poate, că au 60%. Din punctul meu de vedere, este cam scurt timpul, astăzi suntem pe 1 noiembrie şi încă nimeni nu a văzut proiectul de lege, trebuie să treacă prin două Camere, comisiile de specialitate, plus dialogul social, dar dacă ei doresc şi în 48 de ore se poate, că au majoritate”, a afirmat Kelemen Hunor.

„Din păcate, Parlamentul în această perioadă a fost pus în paranteză. Nu există rectificare de buget. Deci prin hotărâri de Guvern se distribuie banii. Înseamnă că lipseşte transparenţa şi lipseşte controlul parlamentar. Niciodată, nicio coaliţie, niciun Guvern nu şi-a bătut joc în halul ăsta de Parlament. Să nu vii cu rectificare, ştiind că ai nevoie de rectificare, dar tu faci din pix, prin hotărâri de Guvern. Deci din acest punct de vedere şi legea pensiilor poate fi aprobată în 48 de ore, că ai majoritate”, a adăugat liderul UDMR.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *