Curtea de Apel Cluj a stabilit termen în dosarul polițistului din Jibou care se droga și cumpăra droguri

Curtea de Apel Cluj a stabilit primul termen în dosarul penal instrumentat de DIICOT Sălaj, dosar în care polițistul Brândușe Mihai este acuzat că deși a știut că consumul și vânzarea de droguri este infracțiunea, nu a sesizat organele de cercetare  penală. 

Practic procurorii DIICOT îl acuză pe polițistul Brândușe Mihai că nu l-a dat în primire pe dealer-ul de droguri de la care tocmai el cumpăra droguri.

Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 25 mai, când polițistul Brândușe Mihai și procurorul DIICOT Sălaj se vor întâlnii din nou în sala de judecată a Curții de Apel Cluj. 

Ba mai mult, potrivit rechizitoriului polițistul Brândușe Mihai a cumpărat de mai multe ori droguri pentru el și pentru prietenii lui, pe care le consumau la comun la diferite ocazii, petreceri la cabane sau chiar de Revelion. 

Deși polițistul Brândușe Mihai, agent de poliție la Poliția Orașului Jibou și-a recunoscut acuzațiile aduse de DIICOT Sălaj, magistrații Tribunalului Sălaj l-au achitat (!?) în primă instanță, motivând că infrațiunea de care este acuzat nu are legătură cu serviciul.

Deși a recunoscut că cumpăra și consuma droguri, polițistul a fost achitat de Tribunalul Sălaj

Judecătorul a reținut aceiași stare de fapt reținută în rechizitoriul întocmit de procurorul DIICOT Sălaj și recunoscută de inculpatul Brândușe Mihai.

Chiar dacă la achitat pe inculpat, judecătorul de la Tribunalul Sălaj spune în sentința penală nr. 13 din 8 februarie 2023, că faptele comise de polițistul Brândușe Mihai, citez „neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu cu privire la sesizarea/constatarea infracțiunii pot fi analizate și pot produce consecințe, însă din altă prespectivă, disciplinară sau chiar penală, dar în raport cu alte texte de incriminare”. 

Brândușe Mihai – polițist în timpul programului și consumator de droguri în timpul liber

Din rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT Sălaj, reies următoarele:

1. În perioada septembrie 2021 – februarie 2022, polițistul Brândușe Mihai a cumpărat droguri (substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive) de trei ori, câte trei plicuri, la suma de 300 de lei

2. În perioada septembrie – februarie 2022, polițistul Brândușe Mihai a consumat de 3 ori droguri (substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive)

3 Polițistul Brândușe Mihai a cumpărat, cu suma de 100-200 lei, de două ori, droguri  „sub formă de cristale” (substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive) pentru P. V.

4 Polițistul Brândușe Mihai a achiziționat de mai multe ori droguri (substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive) cu ocazia unor petreceri la cabane (petreceri), substanșe din care consumau și prietenii lui

5 De Revelion, polițistul Brândușe Mihai a achiziționat droguri – 5 plicuri (substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive) în valoare de 500 de lei, care au fost consumate împreună cu prietenii

Procurorul DIICOT Sălaj îl acuză pe polițistul Brândușe Mihai de la Poliția Oraș Jibou, că în nici una din situațiile prezentate mai sus polițistul nu a întocmit procesul verbal de constatare a infracțiunii flagrante, nu a ridicat substanțele psihoactive vândute sau oferite de inculpatul M. V.  și nu a sesizat organele judiciare cu privire la comiterea infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.


 Recent, magistrații Tribunalului Sălaj au dat o primă decizie în dosarul disjuns cu nr. 1413/84/2022, disjuns din dosarul nr. 1042/84/2022, în care a fost trimis în judecată un polițist tânăr de la Poliția Orașului Jibou pentru comiterea infracțiunii de omisiunea sesizării. 

Pe scurt, procurorii de la DIICOT Sălaj îl acuză pe polițistul B. Mihai Alexandru că deși știa că în jurul său se consumă și vinde droguri (12 acte materiale), acesta deși este polițist nu a sesizat organele de urmărire penală.

La data de 8 februarie, judecătorii Tribunalului Sălaj l-au achitat pe polițist pe motivul că fapta de care este acuzat nu există. Decizia nu a fost definitivă și putea fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Procurorii DIICOT Sălaj consideră nelegală și netemeinică soluția dată de judecătorii de la Tribunalul Sălaj și au făcut apel o zi mai târziu. Astfel că pe 9 februarie, procurorii DIICOT au declarat apel, iar cauza urmează să fie judecată la Curtea de Apel Cluj, care va da o decizie definitivă. 

Dacă magistrații clujeni îl vor găsi vinovat, polițistul B. Mihai Alexandru riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.


Amintim că un tânăr polițist din cadrul Poliției Orașului Jibou, B. Mihai Alexandru, este acuzat de procurorii DIICOT Sălaj că deși știa că în jurul său se consumă și se vânde droguri, acesta nu a sesizat organele judiciare.

În cursul lunii iulie 2022, procurorii DIICOT Sălaj au trimis în judecată mai multe persoane din dosarul care îl vizează și pe polițistul din Jibou.

Mai mult, ceilalți inculpați din dosar sunt judecați pentru comiterea infracţiunilor de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuat – peste 200 de acte materiale, dar și trafic de droguri de mare risc şi deținere de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *