De frica ursului, un bărbat a stat cățărat într-un copac mai multe ore

Mobilizare de forțe pentru găsirea unui bărbat.

La data de 16 iunie a.c., ora 23:40, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sălaj a fost sesizat prin 112, de către un bărbat, din Jibou, cu privire la faptul că, tatăl acestuia, în vârstă de 67 de ani, a plecat de la domiciliu, în jurul orei 12:00, la cules de ciuperci şi nu a mai revenit. Acesta a mai relatat faptul că, a încercat, începând de la ora 18:00, să-l contacteze telefonic, însă nu răspunde.

Sub coordonarea şefului Poliţiei Oraşului Jibou,  s-au format echipe de căutare formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, personal silvic şi voluntari care au efectuat scoticiri în pădurea din zona localităţii Rona.

Astfel, în data de 17 iunie a.c., ora 01:26, bărbatul a fost identificat de către una dintre echipele de căutare, în pădure, în zona bazinelor de apă din localitatea Rona, urcat într-un copac.

După ce a fost coborât, bărbatul a relatat echipelor de căutare faptul că, în timp ce căuta ciuperci, în jurul orei 18:00, a văzut un urs şi, de frică, s-a urcat într-un copac, unde a rămas până a auzit strigătele echipelor de căutare.

Persoana în cauză a fost evaluată medical de către un echipaj de ambulanță, constatându-se că nu a suferit leziuni și a fost predat familiei.

Recomandăm cetăţenilor din zonă să fie precauţi atunci când fac deplasări în pădure şi, pe cât posibil, să nu meargă neînsoţiţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *