Demisă de la conducerea CAS Sălaj, Olga Stana a luat cea mai mare notă și revine pe funcția de director

Al doilea concurs pentru șefia CAS Sălaj pare că a fost de bun augur pentru mai toți candidații la nivel național.

În Sălaj, fosta șefă a CAS, Olga Stana a luat nota cea mai mare și este favorabilă pentru a ocupa fotoliul de director, chiar dacă contracandidata ei, Elisabeta Ionescu a precut și ea prima probă, dar cu o notă mai mică.

Proba scrisă a celui de al doilea concurs pentru ocuparea funcției de director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj, care a avut loc miercuri, 16 iunie, la București, și au promovat cu succes ambi candidați sălăjeni înscriși.

Olga Stana, a obținut nota cea mai mare 85,75 puncte, în timp ce Elisabeta Ionescu a obținut 79 de puncte.

Interviul va avea loc mâine, 23 iunie, la sediul CNAS din București, probă la care vor participa toți candidații care au obținut minim 70 de puncte la proba scrisă.

Olga Stana, are șansă mare să revină la conducerea CAS Sălaj

La primul concurs, fosta director financiar-contabil al Spitalului Județean de Urgență Zalău – Elisabeta Ionescu s-a făcut de rușine, fiind respinsă pentru că a obținut doar 60,05 puncte.

Olga Stana are o bogată experiență managerială la CAS Sălaj.   Amintim că Olga Stana a fost schimbată din funcție în urmă cu un an pe criteriu politic, avâdn aceiași soartă toți președinții-directori ai caselor de sănătate din întreaga țară. Au fost demiși mare parte dintre ei profesioniști, deși ocupau funcțiile prin concurs pentru mandate pe patru ani.

Olga Stana a atacat decizia de demitere în instanță și a reclamat faptul că schimbarea din funcție în plină derulare a mandatului s-a produs ca urmare a unei modificări legislative privind organizarea concursului pentru postul de director general al instituţiei şi pentru posturile de directori generali ai caselor de asigurări de sănătate, precum şi pentru numirea prin delegare pentru ocuparea acestor funcţii.

În prezent la conducerea CAS Sălaj se află adjunctul, Daniela Cordea, care asigură interimatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *