Eurodeputatul Terheș de la Bruxelles: UE devine un loc în care omul e egal cu gândacii și animalele

In iunie 2021 s-a votat forma finala a „certificatului verde” prin care exercitarea libertatii de miscare e conditionata de vaccin sau test. M-am opus acelui regulament, aratand ca incalca drepturi fundamentale si nu poti conditiona pe nimeni sa-si exercite un drept de primirea unui ser experimental. Majoritatea europarlamentarilor, insa, au votat ca libertatea e ceva relativ, iar prin vot politic pot sa restranga un asemenea drept. Vom vedea din 1 iulie cum va fi implementat acel regulament si certificatul verde.
Tot in iunie 2021, insa, Parlamentul European a votat o rezolutie prin care se cere incetarea mentinerii animalelor in custi. Autorii respectivei rezolutii erau foarte preocupati ca ratele, gastele sau gainile nu au suficienta libertate de miscare inclusiv sa-si intinda aripile, prin urmare, dat fiind ca sunt tinute in custi, li se incalca dreptul la libertate. Rezolutia mai continea si alte prevederi care, daca sunt implementate, vor conduce la omorarea sectorului de crestere a animalelor si vor scumpi imens produsele de carne. Am votat impotriva acelei rezolutii, insa majoritatea europarlamentarilor au votat in favoarea ei.
In aceasta saptamana, pe 24 iunie, in Parlamentul European se voteaza raportul „privind situatia drepturilor sexuale si reproductive din UE, in contextul sanatatii femeii”, numit pe scurt „raportul Matic” (de la autorul acestuia, croatul socialist Predrag Fred Matic). Chiar daca titlul acestui raport, la prima vedere, suna pozitiv, in fapt, raportul contine prevederi si recomandari care, daca sunt implementate la nivelul UE, efectiv condamna la moarte tarile Uniunii Europene.
Pe scurt, conform raportului Matic:
– dreptul la avort devine un drept fundamental absolut, ce va fi si finantat din fondurile UE;
– inclusiv barbatii pot naste copii (nu e gluma);
– se reneaga dreptul la libertatea de constiinta al personalului medical de a nu face avorturi sau alte asemenea operatiuni medicale;
– mai sunt si alte prevederi aberante, asupra carora voi reveni in detaliu.
Dincolo de toate cele mentionate, raportul Matic incalca Tratatul, care prevede explicit ca domeniul sanatatii e de competenta statelor membre. Evident, acest argument nu conteaza pentru neomarxistii din Parlamentul European, gen grupul Renew (USRPLUS), care vor sa distruga statele nationale iar intreaga UE sa fie preluata de o mana de birocrati ce nu sunt alesi de cineva si nu dau socoteala nimanui.
In concluzie, in opinia elitei europene, gandacii (pentru protejarea carora s-au oprit finantari de autostrazi in Romania) sau pasarile de casa au mai multe drepturi decat oamenii din UE.
Cristian Terheș – europarlamentar PNȚCD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *