Deputatul PSD, Florian Neaga prezent la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre

Deputatul PSD, Florian Neaga a participat ieri, 7 aprilie, la reuniunea Comisiei pentru cultură, educație și probleme sociale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), în calitatea de membru al Delegației Parlamentului României la APCEMN.
Parlamentarul Neaga a luat parte la dezbaterea și votul pe marginea proiectelor de Raport și Recomandare ale Comisiei cu tema ”Rolul parlamentelor în prevenirea traficului de ființe umane – aspecte sociale”.
„Parlamentele țărilor membre trebuie să-și asume priorități pentru măsuri legislative care să ducă la identificarea și rezolvarea tuturor complicațiilor sociale, la îmbunătățirea situației economice precare ce duce la expunerea populației la traficul de persoane. Eliminarea vulnerabilităților față de acest flagel implică eliminarea sărăciei și asigurarea de locuri de muncă, creșterea calității vieții, în primul rând în țările cu cele mai mari nevoi.
La reuniune, desfășurată în sistem videoconferință, au participat delegațiile naționale din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Grecia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Serbia, Turcia și Ucraina”, a transmis deputatul PSD, Florian Neaga.
Dezbaterea formei finale a documentelor discutate pe 7 aprilie se va realiza în sesiunea plenară a APCEMN din iunie 2021. Parlamentarii APCEMN au stabilit ca reuniunea de toamnă a Comisiei să aibă loc în Ucraina, în perioada 6-7 octombrie 2021, principalul subiect fiind „Obiective și provocări ale cooperării în domeniul educației după pandemie, în regiunea Mării Negre”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *