Detalii despre arestarea lui Potoacă Cosmin. Procurorii DIICOT au ridicat bani și droguri

M

La data de 11 iunie 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Sălaj, la locuința unei persoane (nr. Potoacă Cosmin Marius) bănuite de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune. Persoana bănuită (nr. Potoacă Cosmin Marius) a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile.

Din cercetări a reieșit că, începând cu toamna anului 2021 şi până în prezent, persoana bănuită (nr. Potoacă Cosmin Marius) ar fi deținut și comercializat substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, sub formă de cristale albe sau praf, consumatorilor din județul Sălaj, prețul variind în funcție de cantitatea tranzacționată.

De asemenea, în lunile ianuarie și februarie 2022 acesta (nr. Potoacă Cosmin Marius) ar fi achiziționat, prin intermediul unui site dedicat comerțului on-line, mai multe telefoane mobile, prezentându-se sub o identitate falsă și indicând o adresă care nu îi aparținea, din municipiul Cluj Napoca, în vederea expedierii produselor. Telefoanele mobile au fost achitate cu sume cuprinse între 900 și 5.500 euro, compuse din bancnote cu cupiura de 50 de euro.

În urma cercetărilor efectuate, a reieșit că bancnotele de 50 de euro folosite pentru achitarea produselor erau false, făcând parte din clasa de tipuri de fals denumită generic „Grupul Napoli”, datorită provenienței acestora din zona Napoli- Italia.

În această modalitate, ar fi fost prejudiciate 10 persoane, bănuitul punând în circulație 7.200 de euro, compuși din bancnote contrafăcute, din cupiura de 50 de euro.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

La data de 12 iunie 2022, persoana bănuită (nr. Potoacă Cosmin Marius) a fost reținută. Ulterior, a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

One thought on “Detalii despre arestarea lui Potoacă Cosmin. Procurorii DIICOT au ridicat bani și droguri

  1. Sunt altii care au facut bani foarte multi din bani falsi si au investitt in case in masini daca se va merge pe fir se va descoperi multi infractori.si fosti traficanti de droguri din dumbrava care au traficat bani falsi in cantitate mare nu ca si Cosmin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *