Directorul DSVSA, Martin Mircea, prezent la atelierul de lucru pe tema evoluției PPA, organizat de ANSVSA

Un nou atelier de lucru pe tema evoluției pestei porcine africane în țara noastră a avut loc în perioada 4 -5 octombrie, în localitatea Geoagiu Băi, județul Hunedoara.
🇹🇩Ședința a fost prezidată de către președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A), doctorul Robert Viorel Chioveanu și a reunit reprezentanții a 21 de Direcții Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.
Din partea DSVSA Sălaj au participat directorul executiv dr. Martin Mircea și dr. Țap Flavius – responsabil de Pesta Porcină Africană.
🐖Ca și în întâlnirea precedentă cu același subiect, organizată în septembrie, în județul Suceava, au fost analizate modul de efectuare al anchetelor epidemiologice, măsurile luate pentru reducerea numărului de focare ,ridicarea restricțiilor, precum și modul de implicare a factorilor locali de decizie.
❗❗Un accent s-a pus pe efortul de implicare în gestionarea problemei, a fermierilor și de aceea au fost invitați să participe reprezentanții Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine – Dr. Mary Pană, ai Asociației Crescătorilor de Porci din România – Suinrom – doamna Drăgănescu Aurelia, dar și fermieri și medici veterinari de liberă practică.
📍 Din partea A.N.S.V.S.A. au participat și vicepreședintele dr. Silviu Năstase, directorii generali – dr. Ioan Bogolin (Direcţia Generală Sănătatea şi Bunăstarea Animalelor),dr. Alexandru Duma (Direcţia Generală Control Oficial) și șeful Serviciului Identificarea și Înregistrarea Animalelor – dr. Ionuț Carpen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.