Pâine contaminată cu oxid de etilenă, vândută în mai multe hipermarketuri din Sălaj

Alertă alimentară în cazul a două sortimente de pâine vândute într-un lanț de hipermarketuri. Potrivit ANSVSA, drojdia folosită era contaminată cu oxid de etilenă. Nu există un risc pentru sănătate, dar hipermarketul le-a solicitat deja clienților care au cumpărat produsele să le distrugă sau să le returneze.

Mihai Ponea, ANSVSAE vorba de o alertă datorită identificării în drojdie lichidă a oxidului de etilenă. Această drojdie lichidă a fost introdusă în compoziția pâinii. Drojdia provine din alt stat membru, iar ca urmare a analizei de risc s-a constatat că au fost fabricate și comercializate 14 loturi de pâine în toate lanțurile de supermarketuri din România. Din cele 40.000 de bucăți care au ajuns în acest supermarket, 10.000 au fost vândute, restul au fost retrase înainte de a ajunge la raft. Există în Europa un sistem rapid de alertă și am fost notificați că a fost identificat un adititv contaminat cu oxid de etilenă. E potențial cancerigen, dar în aceste produse cum e cazul pâinii, înghețatei, în urma analizei nu s-a identificat în aceste produse, pentru că cantitatea este infimă fiind nedetectabilă”. 

Produse concelate contaminate cu drojdie lichidă provin de la o firmă din Turda, Cluj și au ajuns în mai toate hipermarketurile din județul Sălaj. Imediat au fost alertate toate Direcțiile Sanitar-Veterinare din România, astfel că inspectorii DSVSA Sălaj vor retrage produsele de pe stoc pentru a fi distruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.