Două drumuri județene finanțate de Consiliul Județean Sălaj vor scoate din izolare Comuna Valcău de Jos

Primarul Comunei Valcău de Jos, ing. Roșan Ioan, anunță cetățenii interesați că în această săptămână, au fost transmise proiectantului SC Someș-Top-Grup SRL ultimele date cadastrale privind accesul la proprietăți private, aparținând comunei Valcău de Jos, pe tronsonul Valcău de Jos – Marin, pentru întocmirea, Proiectului Tehnic la lucrările de reabilitare și consolidare a DJ 191G: Crasna – Marin – Valcău de Jos.
Consiliul Județean Sălaj, condus de liberalul Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat în luna mai, cu Asocierea SC Frasinul SRL – SC Someș-Top-Grup SRL, contractul privind proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor de reabilitare și consolidare a DJ 191G: Crasna (DJ 108G) – Marin – Valcău de Jos, tronson care are o lungime totală de 11,6 kilometri.
Prin acest proiect se va moderniza drumul integral, se vor amenaja intersecțiile cu drumurile laterale și se vor înlocui podețelor.
Primarul Roșan Ioan mai spune că în scurt timp se va finaliza documentația tehnică și se v-a preda amplasamentul pentru execuție. Contractul are o valoare de circa 50 milioane de lei (10 milioane euro), finanțat prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.
„Această investiției este foarte importantă pentru locuitorii comunei și nu numai, scrutându-se distanta între comună și municipiul Zalău foarte mult”, spune primarul Roșan. 
Tot în această perioadă, s-a recepționat documentația DALI (Documentație de avizare a lucrărilor de intervenție) pentru drumul județean DJ 191D Nușfalău – Boghiș – Valcău de Jos, care v-a fi finanțat prin Programul Operațional Regional (POR), astfel după terminarea tuturor tronsoanelor de drum județean, aflate în lucru, care traversează sau fac legătura cu comuna Valcău de Jos, cetățenii vor avea acces mai facil la rețeaua rutieră principală de drumuri.
„Pentru aceste investiții, care sunt menite să îmbunătățească condițiile de viață ale locuitorilor, se cuvine să mulțumim domnului președinte al Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjeanu și domnilor consilieri județeni”, a conchis primarul Roșan Ioan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *