Elevii Şcolii Populare de Arte şi Meserii, pe podium la două competiții muzicale desfășurate în Sălaj

Cursanții Şcolii Populare de Arte şi Meserii, secție în cadrul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, au obținut rezultate notabile la Festivalul-Concurs de interpretare vocală „Porolissum” și la Festivalul-Concurs Național de Folclor „Danțul Tinerilor”.
Eleva Cristina Morar, coordonată de profesorul Sergiu Chirilă, a obținut Trofeul Concursului Județean cu participare regională „Porolissum” la secțiunea „Muzică ușoară”, iar David Chirilă, coordonat de profesorul Sergiu Chirilă, a obținut Premiul I la două secțiuni: „Muzica ușoară” și „Muzica populară”.
Ediția a treia a Concursului de Interpretare vocală „Porolissum” a fost organizată în data de 19 mai 2023, în sala „Porolissum” a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj. Organizatori au fost: Palatul Copiilor Zalău, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Asociația „PION” a Palatului Copiilor Zalău. Manifestarea, care și-a propus promovarea tinerelor talente în domeniul interpretării, a fost inclusă în Calendarul Activităților Educative Județene 2022-2023.
La Festivalul-Concurs Național de Folclor „Danțul Tinerilor”, organizat în localitatea Bobota în 21 mai 2023, nouă elevi de la Școala Populară de Arte și Meserii au fost premiați.
Natalia Meleg și Denisa Gudea, coordonate de profesorul Claudiu Costinaș, au obținut Premiul I la secțiunea „Solist vocal”, categoria de vârstă 15+.
La secțiunea „Instrument muzical”, categoria de vârstă 15+, Antoniu Coste a câștigat Premiul I, iar Cristian Marincaș a obținut Premiul II. La aceeaşi secțiune, categoria de vârstă 12-14 ani, Filip Bonțea a obținut Premiul II. Profesorul coordonator al celor trei elevi este Ciprian Bolojan.
Trofeul secțiunii „Instrument muzical” i-a fost acordat elevului Octavian Mondic, coordonat de profesorul Dragoș Ionuț Albert, pentru o prestație deosebită în cadrul Festivalului-Concurs „Danțul Tinerilor”. Alți trei elevi, îndrumați de profesorul Dragoș Ionuț Albert au obținut premii: Gabriel-Paul Ilea – Premiul I la secțiunea „Instrument muzical”, categoria de vârstă 12-14 ani; Paul Șerban – Premiul III la aceeași categorie de vârstă, respectiv Sebastian Solomonean – Premiul III la secțiunea „Instrument muzical”, categoria de vârstă 15+.
Festivalul „Danțul Tinerilor”, care și-a propus revitalizarea și promovarea folclorului, s-a aflat la prima ediție și a fost organizat de Ansamblul „Tinerii Dănțăuși” din Bobota, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Bobota, Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” Bobota, Parohia Bobota, Parohia Derșida și Asociația „Inimioare Fericite”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.