Eurodeputat Terheș: „Dacă România nu intră în Schengen anul acesta este vina doar a PSD și PNL”

Daca Romania nu intra in Schengen anul acesta vina este doar a PSD si PNL pentru securismele pe care vor sa le introduca in legile justitiei. Ieri (nr. 11 octombrie) au votat in Comisia speciala ca protocoalele si actele secrete sa poata fi reintroduse in justitie.

Azi (nr. – ieri, 12 octombrie) se va vota daca racolarea magistratilor mai e infractiune si daca CSAT declara anual ca un magistrat e sau nu acoperit. Forma legii trecuta de Camera Deputatilor, asa cum a fost propusa de Guvernul Ciuca, nu mai are aceste prevederi. Din cele declarate de Robert Cazanciuc, PSD doreste ca aceste prevederi sa nu mai fie in legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, ci in legea securitatii nationale, cand o fi aia. Acelasi lucru il sustine si Predoiu. Cu alte cuvinte, se va da liber iar la racolari de magistrati si acoperiti in justitie.
Tot ieri Comisia speciala ce se ocupa cu modificare a legilor justitiei a respins o serie de amendamente propuse de ICCJ care ar fi contribuit la imbunatatirea actului de justitie. E o problema cu practica neunitara a completelor de 5 si alte lucruri.
De asemenea, PSD si PNL au politizat complet parchetele, colegiul parchetelor fiind acum compus in majoritate din procurori numiti politic.
Daca urmariti discutiile si voturile din acea comisie va cruciti. Comisia condusa de Florin Iordache a fost la ani lumina de actuala comisie condusa de PNL.
Surse din PNL si PSD spun ca votul parlamentarilor acestor doua partide e controlat efectiv de Predoiu si Cazanciuc, doi servitori vaditi ai serviciilor. Efectul se vede in voturile din Comisie.
Problema insa e urmatoarea: in acest moment tot ce inseamna roman patriot, indiferent din ce partid sau in ce functie e, se implica pentru a ajuta ca Romania sa intre in Schengen la finele acestui an.
Eu, de exemplu, sunt coraportor al Parlamentului European pe rezolutia privind acceptarea Romaniei si Bulgariei in Schengen. Sunt singurul roman, restul care se ocupa de aceasta rezolutie fiind straini.
Au fost unele grupuri de stanga care au impins ca in rezolutie sa se faca referire la incalcarea drepturilor omului si statului de drept in Romania si Bulgaria. In cazul Romaniei am sustinut ca nu e fondata o asemenea referire si am explicat de ce. Au fost si alte discutii pe care nu le pot face publice.
Ieri la amiaza am convenit asupra textului final al rezolutiei, care arata foarte bine si cere ca Romania si Bulgaria sa fie primite in Schengen.
In aceasta dimineata sunt contactat de colegi straini sa me intrebe care e faza cu reintroducerea protocoalelor si a acoperitilor in justitie.
Asadar, ii intreb public pe Ciolacu, Ciuca, Predoiu, Cazanciuc, ce sa le zic le oamenii astia?
Romania a demonstrat DEJA ca e pregatita tehnic si profesionist pentru Schengen, criza refugiatilor din Ucraina dovedind ca cei de la MAI isi fac treaba cum se cuvine.
Ce a facut insa PSD si PNL in ultimele 2 zile arunca in aer tot efortul acelor oameni si al nostru al tuturor, care ne implicam pe unde suntem sa ajutam ca Romania sa fie primita in Schengen.
Vina pentru eventuala neintrare in Schegen a Romaniei in acest an va fi doar a PSD si PNL.
Comunicat de presă Europarlamentarul Cristian Terheș – PNȚCD & ECR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *