Eurodeputatul Cristian Terheș: „Un caz concret de trădare a României de către Guvernul PNL-USR”

„O nava ce transporta mii de tone de carbune din Rusia in Romania s-a scufundat langa portul Constanta in urma cu cateva ore. Asadar, in timp ce guvernul saboteaza mineritul si sectorul termoenergetic din Romania, cumpara carbune de la Putin”, este reacția vehementă a europarlamentarului PNȚCD, Cristian Terheș.

Aveti aici un caz concret de tradare a Romaniei de catre actualul guvern PNL-USR: in timp ce Catu vrea sa inchida minele si nu a platit minerii cu lunile, cumpara carbune de la Putin.

O nava ucraineana ce transporta mii de tone de carbune din Rusia in Romania s-a scufundat in urma cu cateva ore langa portul Constanta.

Asadar, actualul Guvern PNL-USR cumpara carbune de la Putin, in timp ce lasa neplatiti si putinii mineri care mai sunt in Valea Jiului. In acelasi timp, Timmernans cere Romamiei sa inchidem minele si termocentralele pe carbune, care produc in prezent cca. 20% din energia consumata zilnic in Romania.

Romania trebuie sa se opuna conditiilor aberante din Green Deal si sa isi apere propriul interes, sustinandu-si sectorul termoenergetic.

Cum am explicat intr-o postare anterioara, distrugerea sectorului termoenergetic va face Romania mai dependenta de gazul si carbunele rusesc. Tocmai aveti dovada!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *