Firmele cu peste 100 de angajați pot cere DSP Sălaj să fie vaccinați la sediile companiilor

Operatorii economici din Sălaj pot beneficia de vaccinarea anti-COVID a angajaţilor proprii, ai subcontractorilor şi rudelor acestora, în spaţii adecvate, amenajate la sediul companiilor sau în centre de vaccinare, fără a fi necesară programarea în platformă.
Vaccinarea la sediile companiilor vizează operatorii economici cu mai mult de 100 de angajaţi. Vaccinarea va fi realizată, după caz, prin intermediul personalului medico-sanitar propriu sau cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare ale DSP Sălaj.
Potrivit unei instrucţiuni a Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), operatorii economici interesaţi trebuie să pună la dispoziţie un spaţiu conform normelor igienico-sanitare şi care să respecte circuitele de funcţionalitate adecvate atât procesului de vaccinare, cât şi sănătăţii şi securităţii în muncă.
De asemenea, în spaţiile de vaccinare sunt necesare frigidere pentru păstrarea dozelor de vaccin cu temperaturi cuprinse între 2-8 grade Celsius, dotate cu termometru şi grafice de temperatură.
Pentru operatorii economici cu un număr mai mic de 100 de angajaţi, DSP Sălaj va programa persoanele care doresc să se vaccineze la un centru de vaccinare fix, în funcţie de listele întocmite de angajator.
Persoanele vaccinate vor fi înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) şi li se va elibera adeverinţă de vaccinare.
Pentru planificarea la vaccinare, angajatorii trebuie să întocmească o listă nominală a persoanelor eligibile, listă ce se transmite Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, la adresa de mail dspsalaj@artelecom.net.
DSP Sălaj, în colaborare cu operatorii economici, va realiza planificarea efectivă, luând în considerare numărul persoanelor ce doresc a fi vaccinate şi intervalul de timp necesar pentru finalizarea vaccinării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *