Andrei Mihalescu de la SCM Volei Zalău, cel mai tehnic jucător din campionatul național

După un sezon excepțional făcut de SCM Volei Municipal Zalău, sezon în care a devenit noua vicecampioană a României și a reușit să se califice în Cupele Europene, Federaţia Română de Volei i-a acordat titlul de cel mai tehnic jucător din campionat lui Andrei Mihalescu


Andrei Mihalescu a ajuns la SCM Zalău de la Unirea Dej. Voleibalistul Andrei este din orașul Dej, iar pe 6 aprilie a împlinit 25 de ani. În sezonul 2020-2021 a reuşit 291 de puncte în 74 de seturi, astfel că jocurile foarte bune prestate în teren au pus umărul la obținerea medaliei de argint.

„A fost un campionat greu cu multe răsturnări de situație. La finalul turului ne-am situat pe locul doi, acest lucru ne-a permis să organizăm acasă la Zalău un turneu de play-off, care s-a încheiat cu trei victorii în favoarea noastră. În mare parte ne-am asigurat o medalie după acest turneu. Meciul decisiv a fost la Galați, când am reușit să revenim de la 2-0 pentru Steaua, am câștigat meciul și ne-am asigurat medalia de argint. Este prima mea medalie din carieră în Divizia A1”, a declarat Andrei. 

Înainte de a veni la Zalău, Andrei a mai jucat în Divizia A1 la Tomis Constanța și la Unirea Dej.

După ce toate statisticile l-au arătat ca fiind cel mai bun jucător, Andrei Mihalescu a fost premiat de Federaţia Română de Volei cu titlu de cel mai tehnic jucător din Divizia A1.

„Pentru mine această distincție a fost o supriză, confirmându-mi încă odată anul foarte bun pe care l-am reușit cu SCM Volei Zalău”, spune tânărul voleibalist.

Jucătorul SCM Volei Zalău, convocat la echipa națională

Pentru ca acest sezon excepțional făcut de Andrei Mihalescu să se încheie la superlativ, jucătorul SCM Volei Zalău a fost convocat și la echipa națională. Reunirea lotului a avut loc pe 20 aprilie la Ploieşti, unde echipa naționată va desfășura un stagiu de pregătire pentru participarea la turneele de calificare pentru Campionatul European.

Primul turneu are loc în perioada 6 – 8 mai, în Slovacia, iar al doilea turneu se va juca în România, în perioada 14 – 16 mai. Naţionala României este într-o grupă cu Albania, Slovacia şi Elveţia, urmând să joace cu fiecare adversar tur-retur.

Prima clasată din cele şapte grupe se va califica la turneul final, cât şi cele mai bune cinci naţionale de pe locurile 2. Campionatul European are loc în luna septembrie, în Polonia, Cehia, Estonia şi Finlanda.

Tot în aceast an, echipa națională de volei a României va participa și la Golden League. Primul turneu are loc în Olanda, în perioada  27 – 31 mai, iar al doilea turneu în Ucraina, în perioada 3 – 7 iunie.

„Sunt bucuros că am fost convocat la echipa națională și pe această cale mulțumesc domnului antrenor Dănuț Pascu pentru șansa acordată. Este o onoare pentru mine să îmbrac tricoul naționalei și voi încerca s[ ajut echipa cât mai mult posibil”, a declarat Andrei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *