FOTO| Au început lucrările de modernizare și în Piața Iuliu Maniu cu fonduri europene

În urmă cu câteva zile au început lucrările de modernizare la Platoul de marmură din centrul municipiului Zalău, lucrări care fac parte dintr-un proiect de investiții major care vă schimba centrul orașului în totalitate. În cadrul proiectului de investiții sunt cuprinse două obiective de investiţii: – Modernizare DJ191C: Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigradului şi Cetăţi și Pietonizare strada Unirii.
În cursul zilei de azi, constructorul și-a organizat șantierul, iar în cel mai scurt timp vor începe lucrările efective pentru eliberarea amplasamentului de mobilier urban, vegetație etc.
Proiectul de investiții este unul major și extrem de important pentru Zalău deoarece se va moderniza zona centrala a municipiului, cea mai circulată. Se va moderniza zona cuprinsă între Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj şi Casa de Cultură a Sindicatelor (Piaţa 1 Decembrie 1918), continuându-se pe str. Unirii spre Primăria municipiului Zalău şi Clădirea Transilvaniei (Piaţa luliu Maniu).
De asemenea, se va moderniza Pieța 1 Decembrie 1918 și Pieța luliu Maniu și se va realiza legături pietonale între strada Unirii şi B-dul Mihai Viteazul, din dreptul clădirii ASIROM, pe lângă accesul de serviciu al Şcolii Generale Simion Bărnuţiu.
Pasajului pietonal existent între strada Unirii şi B-dul Mihai Viteazul se va moderniza prin refacerea pavajului şi acoperirea acestuia cu vele solare cu rol de umbrire şi protecţie împotriva intemperiilor. Nu în ultimul rând curtea de acces la Colegiul Național ”Silvania” se va amenaja la standarde europene.
Totodată, piețele și zonele nou create vor fi dotate cu mobiler urban: bănci, coşuri de gunoi, rastele pentru bicicleta, cişmele pentru băut apă, fântână arteziană.
Tot prin intermediul acestui poriect se va reabilita și fântâna cu ingerași și se va reabilita/moderniza reţelele de iluminat public, canalizarea pluvială, se va realiza infrastructura pentru reţele de comunicaţii electronice și se va amenaja spații verzi, inclusiv plantarea unor arbori aleşi şi poziţionaţi în aşa manieră încât să nu afecteze fondul construit existent.
Banii provin din fonduri europene, iar valoare totală a lucrărilor este de 17.512.023,76 lei fără TVA, respectiv 20.839.308,27 lei cu TVA.
Durata executării lucrărilor este de 12 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *