FOTO: Sărbătoarea Rusaliilor de la Lemniu a împlinit „majoratul”. Sute de oameni s-au distrat la Letca

M

Ediţia din acest an a tradiţionalului eveniment din comuna Letca a adunat din nou sute de oameni din Sălaj, dar și din județele limitrofe, semn că Fii satului Lemniu sunt gazde bune și primitoare.

A devenit deja o tradiţie, ca – în ziua de Rusalii, fiii satului Lemniu să se întâlnească cu mic şi mare în sat şi să sărbătoarească împreună acest eveniment special. Manifestările de acest gen au ajuns la ediţia a 18 – a. Duminică, peste 800 de persoane au ţinut să fie prezente la Sărbătoarea Rusaliilor, nu numai fiii satului, ci şi oaspeţi din împrejurimi şi chiar de la Dej, Baia Mare sau Zalău.

Anul acesta organizatori au fost fiii satului Lemniu, care au propus un program folcloric, dar şi competiţii sportive – fotbal și volei. Imediat după ieşirea de la sfînta biserică, au început întrecerile sportive.

Pe terenul de volei din centrul satului s-a desfăşurat un turneu la care au participat mai multe echipe. La fel a fost organizat și un turneu de fotbal în curtea Şcolii Gimnaziale “Vasile Avram”. La final, echipele de pe podium au primit diplome şi trofee.

Participanții au putut să își astâmpere setea cu o bere rece, sucuri și alte răcoritori la terasele amplasate în centrul satului. Totodată au fost pregătiți mici și grătare pentru toată lumea.

După ce s-au finalizat competițiile sportive, pe terenul de volei a avut loc şi un program artistic de înaltă calitate. Au cântat și făcut atmosferă de petrecere Patricia Moldovan – o fiică a satului ce activează în cadrul Ansamblului “Transilvania” din Baia Mare, dar şi Roxana Dîrjan. Petrecăreții s-au prins la un moment dat și într-o horă mare și au jucat cât i-au ținut picioarele.  Totul s-a terminat cu o discotecă în aer liber.

“Vreau să spun că la ediţia din acest an au fost prezenţi aproximativ 800 de oameni, care s-au simţit bine. Anul acesta am sărbătorit <majoratul> și a fost un eveniment de succes, totul a decurs fără incidente. Vreau să le mulţumesc colaboratorilor, prietenilor noştri şi tuturor celor care au ţinut să fie alături de noi în acest moment special al localităţii noastre”, a declarat primarul Dorel Man.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *