Guvernul a redus la jumătate gratuitatea transportului în comun pentru studenții din Zalău

Primarul Zalăului, Ionel Ciunt, a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Zalău pentru data de 12 martie 2021, orele 09:00, având pe ordinea de zi un singur proiect de hotarare privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 443/20.12.2018 cu modificările ulterioare şi a Hotărârii Consiliului Local nr. 331/15.11.2019, cu modificările ulterioare, ce reglementează transportul public local in comun în municipiul Zalau, prestat de SC Transurbis SA Zalau.

Concret, Guvernul a emis un OUG prin care a redus la jumătate gratuitatea la transportul în comun pentru studenți, care inițial era de 100%. Astfel că toți studenții din Zalău care circulau cu autobuzele Transubis gratuit, din 15 martie 2021 vor beneficia de o gratuitate de doar 50%.

Motivul emiterii proiectului de hotarare il constituie modificarea prin OUG 8/18.02.2021
a Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, in sensul modificării reducerii de tarif la transportul public local pentru studenţi, din minim 50% în 50%.

“Studenta înmatriculaţi la forma de invatamant cu frecventa, in instituţiile de invatamant
superior acreditate, in varsa de pana la 26 de ani, beneficiază de tarifredus cu S0% pe mijloacele de transport local in comun, transport intern auto, cu metroul, precum si pentru transportulferoviar la toate categoriile de trenuri, clasa a Il-a si naval, pe totparcursul anului calendaristic. Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii, beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport.”

Conform ordonanţei de urgenta sus-mentionate, modificările intra in vigoare la data publicării hotărârii de modificare a Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroulpentru elevişi studenţi, prevăzute în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 42/2017, cu modificările şi completările ulterioare, dar nu mai târziu de 15 martie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *