Noua conducere a Consiliului Județean are intenția de a construi un heliport pe Spitalul Județean

Consiliul Judeţean Sălaj intenţionează să construiască un heliport pe Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, care să deservească elicopterul SMURD, reducând astfel timpul în care pacienţii pot ajunge la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU).
Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a precizat marţi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce va realiza un studiu tehnic, pentru a vedea dacă structura de rezistenţă a clădirii se pretează pentru realizarea unei investiții.
“Avem deja un studiu tehnic pentru a verifica rezistenţa clădirii Spitalului Judeţean şi gândirea construirii unui heliport aici, deasupra spitalului, astfel încât să putem asigura şi noi, ca şi vecinii noştri şi ca şi alte centre dezvoltate, servicii şi pe acest domeniu. (…) Trebuie să aibă şi pacientul nostru această facilitate, de a ajunge cât mai repede în UPU şi de a beneficia de serviciile atât de necesare în cazul unui accident sau al unei situaţii de urgenţă. Ne dorim să fie construit deasupra, pe Spitalul Judeţean, heliportul şi în trei-patru-cinci minute pacientul să ajungă în UPU”, a declarat Dinu Iancu Sălăjanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *