Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj: „STOP Bullying în școala ta!”

Bullying-ul are feţe ascunse şi se manifestă sub forma a numeroase comportamente, a căror intenţie este să provoace suferinţă. Există lovituri care se văd, răni care pot fi pansate, dar există şi răni care nu ştiu să strige după ajutor.

În cursul zilei de joi, 18 martie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară au fost prezenţi la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Șimleu Silvaniei, pentru a discuta cu cei 56 de elevi ce înseamnă fenomenul de bullying, formele acestuia și situațiile cu care ne confruntăm tot mai des în viața de zi cu zi.

Tema activităţii a fost „STOP Bullying în școala ta” şi s-a desfăşurat în cadrul proiectului iniţiat de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Șimleu Silvaniei în colaborare cu poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară.

La această activitate a fost invitată doamna avocat Anda SĂLĂJAN, din cadrul Baroului Sălaj, pentru a le vorbi elevilor despre delincvenţa juvenilă în contextul fenomenului de bullying. De cele mai multe ori victima unui comportament de tip bullying este și victima unei infracțiuni și în astfel de cazuri este nevoie de suport material, social, juridic și psihologic.

Copiilor li s-a făcut o scurtă introducere în dreptul penal, fiindu-le explicate noțiunile de bază cu privire la infracțiuni și condițiile în care poate fi antrenată răspunderea penală a minorilor.

Elevii au participat activ la discuții şi au fost interesaţi de toate cazurile prezentate.

Astfel de activităţi vor fi desfăşurate şi în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *