Peste 20 de infracţiuni constatate de poliţiştii din Zalău

La nivelul Poliţiei Municipiului Zalău, continuă acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi prevenirea răspândirii noului virus. Au fost desfăşurate ample acţiuni, fiind identificate mai multe persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, fiind aplicate aproape 600 de sancţiuni.

În perioada 12-18 martie a.c., poliţiştii de la structurile de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, împreună cu colegii lor de la Secţia 1 Poliţie Rurală Zalău, au acționat cu efective mărite pentru prevenirea faptelor antisociale, identificarea persoanelor bănuite de comiterea unor fapte penale, menținerea ordinii și liniștii publice, dar şi pentru prevenirea răspândirii noului virus.

În materie penală, polițiștii au administrat probatoriu şi au soluţionat 31 dosare penale, majoritatea dintre acestea au ca obiect infracţiuni de furt, distrugere, înşelăciune şi la regimul circulaţiei rutiere. În cadrul dosarelor penale instrumentare fin cercetate zeci de persoane de persoane.

Având în vedere latura contravenţională, poliţiştii au aplicat 571 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 153335 lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 332 au fost la regimul circulaţiei rutiere, 81 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, 120 la Legea 55/2020, 18 la Ordonanţa de Urgenţă 97/2005 privind domiciliul şi reşedinţa, şase la regimul silvic, iar diferenţa au fost aplicate la alte acte normative.

De asemenea, au fost reţinute 27 de permise de conducere (două pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, două pentru depăşiri neregulamentare, cinci pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, trei pentru neacordarea de prioritate pietonilor, diferenţa fiind reţinute pentru alte fapte) şi 14 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost aplanate 13 stări conflictuale.

Pe lângă activităţile zilnice ale poliţiştilor de la structurile menţionate, poliţiştii de la Compartimentul Poliţie de Proximitate au asigurat ordinea publică în zona unităţilor de învăţământ.

Pentru orice situație care poate constitui o urgență, apelați serviciul unic de urgență 112!

Exemple:

Cu alcoolul la volan

La data de 17 martie a.c., ora 22:00, un bărbat de 43 de ani a fost oprit pentru control de poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică, în timp ce circula autoturismul pe strada Careiului, din Zalău.

Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

   ► Dosar penal pentru înşelăciune

Un tânăr de 23 de ani, din judeţul Satu Mare, a fost identificat de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale.

Acesta, în luna decembrie a anului trecut a înşelat cu 400 de euro, o persoană din Sălaj, cu ocazia tranzacţiei unui telefon mobil. Fapta a fost comisă într-o parcare din municipiul Zalău. Prejudiciul a fost recuperat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *