Inspectorii DSVSA Sălaj sunt în teren și realizează ample acțiuni de control în perioada sărbătorilor

În această perioadă DSVSA Sălaj desfășoară activități specifice pe mai multe tematici și anume:

1. Sănătatea aminalelor 

În acestă perioadă se desfășoară inspecții în toate tipurile de exploatații, acțiune ce are ca și scop principal de a verifica corelația între efectivele reale de animale existente în exploatație și coroborarea cu informațiile din Baza Națională de Date.

Se realizează examenul clinic a tuturor porcinelor în vederea depistării PPA și PPC, precum și concilierea crescătorilor de animale  privind respectarea măsurilor de biosecuritate în exploatații.

Recoltarea de vulpi din mediul silvatic pentru verificarea titrului de anticorpi în urma vaccinării orale și aeriene a vulpilor. Această campanie de toamnă presupune recoltarea unui număr total de 70 de vulpi, repectiv câte două vulpi din fiecare fond de vânătoare, prin metoda împușcare.

Tot în această perioadă la nivelul județului Sălaj se vaccinează cotra rabiei toți câinii și piscile.

Inspectorii DSV fac controale în trafic împreună cu Poliția pentru a verifica circulația porcinelor ținând cont de hotărârile CLCB cu privire la PPA. Sunt verificate toate transporturile de animale care intră și ies în/din județ.

2. Siguranța alimentelor

În domeniul siguranței alimentelor inspectorii DSVSA efectuează în această perioadă controale la toate unitățile autorizate sanitar-veterinar care procesează, depozitează și comercializează produse de origine animală și nonanimală, controale care se realizează la toate tipurile de unități. Aceste controale vor continua până la data de 5 ianuarie 2021.
Controalele au drept scop verificarea condițiilor de igienă a alimentelor și a unităților, verificarea de etichetare, dar și documentele de insoțire a acestora pentru a prevenirea toxi-infecțiilor alimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *