Întâlnire de lucru la Consiliul Județean pe tema investițiilor de la Spitalul Județan de Urgență Zalău

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a participat, miercuri, 29 septembrie, la o întâlnire de lucru între constructorul responsabil de extinderea, modernizarea și dotarea UPU-SMURD Zalău, proiectantul viitorului heliport de pe Spitalul Județean de Urgență Zalău, specialiști din Direcția Investiții și Programe Publice, respectiv Direcția Arhitect Șef și reprezentanți ai unității spitalicești.
⚕️ Discuțiile au urmărit identificarea de soluții în vedere corelării celor două proiecte cu celelalte investiții pe care CJ Sălaj intenționează să le deruleze la cel mai mare spital din județ.
📌 „Întâlnirea a fost una constructivă și a dat ocazia tuturor factorilor implicați să pună la punct detaliile ce privesc investițiile pe dorim să le implementăm. Având în vedere proiecte precum extinderea Blocului Operator, a Ambulatoriului de Specialitate și a Unității de Primiri Urgențe, construirea Centrului Oncologic și amenajarea heliportului, s-a identificat nevoia suplimentării necesarului de energie electrică, precum și a rezervei intangibile de apă. De asemenea, intenționăm să regândim sistemul de încălzire la nivelul întregului spital, prin modernizarea centralei termice. Mă bucur că avem parte de antrepenori serioși care ne ajută să punem rezolvăm toate aceste aspecte”, a punctat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.
🧱 Cu o valoare totală de peste 15 milioane de lei și finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, extinderea, modernizarea și dotare UPU-SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău” prevede modernizarea secției pe o suprafață de circa 900 metri pătrați, extinderea Unității de Primiri Urgențe cu alți aproape 1.500 metri pătrați, precum și achiziția a 145 de echipamente medicale, în vederea soluționării celor peste 40.000 de cazuri care se adresează anual unității spitalicești. Șantierul a fost deschis în toamna anului trecut, lucrările având o durată de execuție de 24 de luni.
🚁 În ceea ce privește contractul pentru realizarea documentației tehnice aferente heliportului, acesta are o valoare de 120.000 de lei și termen de finalizare, decembrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *