Klaus Iohannis: „Nu este nicio surpriză, îl desemnez pentru poziția de prim-ministru desemnat al României pe Marcel Ciolacu”

Klaus Iohannis l-a nominalizat marți, după consultările cu partidele parlamentare care au avut loc la Cotroceni, pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, să formeze un nou guvern, după demisia lui Nicolae Ciucă din funcția de prim-ministru.

Klaus Iohannis, declarații: S-au terminat consultările. Coaliția a decis acum un și jumătate să funcționeze pe un model nou pentru Romînia. Acest model a funcționat foarte bine până acum și sunt încredințat că va funcționa foarte bine și în continuare. Românilor li s-a promis stabilitate, au primit stabilitate. După consultările de azi, nu este nicio surpriză, îl desemnez pentru poziția de prim-ministru desemnat al României pe Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu are puțin timp la dispoziție pentru a forma noul guvern, din care vor face parte atât actuali miniștri, cât și nume noi.

Noutatea ar fi că un independent va conduce Ministerul Justiției. Este vorba despre Bodgan Mateescu, fost președinte al CSM. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a confirmat că nominalizarea lui este „în analiză”. O altă noutate este că, cel mai probabil, guvernul nu va avea miniștri UDMR. Portofoliul Dezvoltării, care era o „linie roșie” pentru aceștia, ar urma să fie ocupat de Adrian Veștea de la PNL.

Actualul premier desemnat Marcel Ciolacu – președintele PSD, a fost într-o vizită oficială la Zalău, pe 13 ianuarie, alături de ministrul UDMR al Dezvoltării, Cseke Attila. Pe tot parcursul vizitei la Zalău, liderul PSD a fost însoțit de președintele PSD Sălaj, Ionel Ciunt și liderii județeni ai partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *