Nicolae Ciucă a fost votat președinte al Senatului

Nicolae Ciucă a declarat marţi, după ce a fost ales preşedinte al Senatului că mulţumeşte pentru votul de încredere şi îl asigură pe senatori că vor continua să desfăşoare activitatea pentru îndeplinirea obiectivelor politice stabilite la nivelul coaliţiei.

”Doresc să vă mulţumesc în primul rând pentru modul în care aţi sprijinit activitatea Guvernului României începând de la momentul în care senatului şi-a intrat în mandat”, a spus Nicolae Ciucă după vot, el apreciind sprijinul Parlamentului pentru tot ceea ce Guvernul României a avut nevoie astfel încât să ducă mai departe şi să îşi îndeplinească obiectivele din programul de guvernare.

Ciucă a arătat că programul de guvernare a vizat nu doar partea de administrare, de gestionare de zi cu zi a ţării ci şi obiectivele asumate atât prin finanţare de la bugetul de stat cât şi prin fondurile europene, iar aici a fost nevoie de o activitate parlamentară pentru adaptarea cadruluilegislativ la programul xde reforme al României.

”Doresc să vă mulţumesc pentru votul dvs de încredere şi să vă asigur că din această poziţie, împreună cu dvs vom continua să desfăşurăm activitatea pentru îndeplinirea obiectivelor politice stabilite la nivelul coaliţiei şi la sprijinirea întregii activităţi guvernamentale. Avem proiecte care nu face altceva decât să continue să modernizeze şi să dezvolte România, pentru asta trebuie să ne desfăşurăm activitatea şi să găsim soluţiile, pentru a falicita din punct de vedere legislativ, tot ce înseamnă obiectivele acestui proiect de ţară”, a mai arătat el.

UPDATE 10:52

Nicolae Ciucă a fost votat președinte al Senatului, a doua funcție în stat după cea de președinte. S-au înregistrat 88 de voturi „pentru” și 16 voturi „împotrivă”.

Învestirea în funcție vine la mai puțin de 24 de ore de când acesta și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru, pentru a ceda postul liderului PSD, Marcel Ciolacu.

––––––––-

Conducerea Senatului a fost convocată marţi dimineaţă, la 9.30, pentru alegerea liderului PNL Nicolae Ciucă ca preşedinte al forului legislativ, după demisia acestuia, luni, din funcţia de premier. În prezent, Senatul este condus interimar de liberala Alina Gorghiu.

Alegerea lui Nicolae Ciucă ca preşedinte al Senatului vine după depunerea mandatului de către liderul PNL, luni, la Palatul Victoria, pentru declanşarea rocadei premierilor, în cadrul coaliţiei de guvernare.

Nicolae Ciucă nu a dorit să rămână premier interimar, până la finalizarea instalării noului Guvern, astfel că acesta va fi ales preşedinte al Senatului.

Ministrul Justiţiei a fost desemnat, luni, de către preşedintele Klaus Iohannis să ocupe funcţia de premier interimar, până la instalarea noului Guvern. Tot marţi vor avea loc consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *