Legile Educației, dezbătute chiar în acest moment în Senat. Vicepreședinte Irina Kovacs: „Vom încerca să le îmbunătățim”

Marți, 16 mai, au început dezbaterile pe amendamentele aduse legilor Educației. Comisia de învățământ din Senat, transmite că în data de 22 mai se vor finaliza voturile finale pentru legile Educației, în Senat.

De remarcat că proiectele legilor Educației au fost votate pe 10 mai, în Camera Deputaților. Senatorii din comisia de învățământ au început marți dezbaterea pe amendamente pe proiectele legilor Educației.

Reprezentanții Senatului au avut la dispoziție doar 4 zile să depună amendamentele până pe 14 mai. De marți, potrivit calendarului stabilit de Biroul permanent al Senatului.

Aceste dezbateri au început încă de la ora 10:00. Președinta comisiei de învățământ este Monica Anisie (PNL), iar senatoarea UDMR Sălaj, Irina Kovacs, este vicepreședintele comisiei.

Vicepreşedintele Comisiei de învăţământ din Senat, sălăjeanca Irina Kovacs, a anunţat că UDMR va susţine în Parlament legile Educaţiei şi aşteaptă ca, după adoptarea acestor acte normative în Camera Deputaţilor şi Senat, Ministerul Educaţiei să elaboreze metodologii pentru ca ţintele propuse în legile Educaţiei să fie atinse, potrivit Agerpres.

„Nicio lege nu poate avea pretenţia că este perfectă. Vom încerca să le îmbunătăţim în Parlament astfel încât beneficiarii Educaţiei, cei 3 milioane de elevi şi 500.000 de studenţi, să aibă parte de cea mai bună formă posibilă a acestor legi. Apreciez ţintele ambiţioase din acest pachet legislativ – centrarea sistemului educaţiei pe elev, reducerea analfabetismului funcţional, a abandonului şcolar, îmbunătăţirea rezultatelor la examenele naţionale. Ne dorim cu toţii ca aceste ţinte să fie atinse. Îmi doresc ca, în urma adoptării acestor legi, Ministerul Educaţiei să elaboreze o legislaţie subsecventă, nişte metodologii care să ducă, în final, la atingerea ţintelor propuse în sistemul educaţional. UDMR susţine legile Educaţiei”, a spus Irina Kovacs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *