Ludovic Orban promite: La 1 ianuarie 2022, alocațiile cresc cu 20%, plus indexarea cu rata inflației

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a dat asigurări, marți, că, de la 1 ianuarie 2022, va exista o majorare cu 20% a alocațiilor pentru copii, la care se va adăuga indexarea cu rata inflației. Precizarea vine în contextul în care, tot marți, Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor a votat ca alocațiile să fie majorate de la 1 ianuarie cu rata inflației.

Ludovic Orban, despre creșterea alocațiilor pentru copii 

„De la 1 ianuarie 2022, asta e decizia coaliției, indiferent ce amendament s-a aprobat azi, alocațiile vor crește cu 20%, plus indexarea cu rata inflației. Se va găsi soluția legislativă așa încât, de la 1 ianuarie, să crească cu 20%. Indexarea e prevăzută în lege, se indexează cu rata inflației. E un proiect înaintat de colegii din PNL și e o lege în vigoare”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat despre votul de azi din Comisia de Muncă, liderul liberalilor a răspuns: „Noi am luat decizia în cadrul coaliției ca să crească alocațiile de la 1 ianuarie cu procentul de 20%. Nu mă puneți să dau explicații”.

Marți, Comisia de Muncă a dat raport de adoptare în forma venită de la Senat a Ordonanţei de Urgenţă 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii.

„Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. (…) Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022”, a explicat Oana Țoiu, preşedintele Comisiei de Muncă de la Camera Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *