Viktor Orbán: Părinţilor care cresc copii să li se restituie impozitul pe venit achitat în 2021

Părinţilor care cresc copii, să li se restituie, la începutul anului 2022, impozitul pe venit achitat în 2021! – a propus premierul ungar Viktor Orbán, miercuri, în cadrul conferinţei organizate de cotidianul maghiar economic „Világgazdaság”.

La eveniment, prim-ministrul a vorbit şi despre crearea unei economii mai sigure după această criză. În acelaşi timp, a anunţat că vor fi formate două noi comitete operative, care vor fi coordonate de ministrul de externe şi al comerţului exterior, respectiv de ministrul responsabil pentru familii. În cadrul conferinţei intitulate „Ungaria reporneşte!”, şeful guvernului de la Budapesta a subliniat că familiile care cresc copii au fost afectate de criza cauzată de epidemia de coronavirus şi că există multe familii care au fost nevoite să apeleze la economiile pe care le-au avut.

Prin urmare, dacă în Ungaria se va reuşi obţinerea unei creşteri de 5% a PIB-ului, prim-ministrul propune guvernului ca la începutul anului 2022, părinţilor care cresc copii să li restituie impozitul pe venit achitat în 2021.

Viktor Orbán a subliniat că cei cu o situaţie materială bună nu au nevoie de acest ajutor, astfel că limita ar putea fi stabilită la salariul mediu pe economie, iar celor care cresc copii şi au un venit sub acest prag ar trebui să li se restituie impozitul pe venit achitat în 2021, astfel încât aceştia să îşi poată reface economiile. Potrivit calculelor premierului, ar fi vorba de un efort bugetar de 550-580 miliarde de forinţi.

Prim-ministrul a anunţat că faza protejării economiei se apropie de sfârşit şi urmează faza relansării economice. Astfel, vor fi create două noi comitete operative, unul sub conducerea ministrului de externe Péter Szijjártó, responsabil cu relansarea vieţii economice, iar celălalt sub conducerea lui Katalin Novák, ministrul responsabil pentru familii, un comitet operativ care se va ocupa de relansarea vieţii sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *