Marcel Ciolacu, lider PSD: Relaţia cu SUA este una puternică şi va continua să se dezvolte

Relaţia bilaterală dintre România şi SUA este una puternică şi va continua să se dezvolte în special în domeniile securităţii, energiei şi investiţiilor, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, în cadrul întâlnirii avute marţi cu Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA la Bucureşti.

„Parteneriatul strategic dintre ţările noastre este esenţial pentru a asigura stabilitatea şi securitatea regiunii noastre şi pentru a genera un sprijin consistent şi eficient Ucrainei, atât în contextul agresiunii ruse, cât şi în viitorul proces de reconstrucţie a ţării. Securizarea coridoarelor energetice, diversificarea pieţelor noastre energetice şi colaborarea la viitoarea politică energetică sunt, de asemenea, priorităţi pe care vrem să le aliniem cu obiectivele SUA în regiunea Mării Negre”, a scris Ciolacu pe Facebook, potrivit Agerpres.

El a pledat pentru o prezenţă mai mare a investiţiilor din SUA, în special în ceea ce priveşte tehnologiile de energie curată, gaze şi reactoare de mici dimensiuni.

„În plus, i-am transmis doamnei ambasador că vom continua să adoptăm măsuri şi politici publice pentru protejarea drepturilor femeilor, dar şi în vederea sprijinirii eforturilor de combatere a traficului de persoane în întreaga regiune”, a mai scris Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *