Măsuri cheie ale PSD în negocierile cu PNL

PSD nu intră la guvernare pentru funcții, ci pentru a aplica soluții la situațiile critice din prezent, astfel încât să se producă stabilizarea și apoi revenirea la normalitate în vederea relansării economice și sociale.

Prima urgență a PSD, în negocierile pentru potențiala guvernare, dincolo de stabilizarea situației critice din sănătate, este susținerea românilor puternic loviți de creșterea galopantă a prețurilor.

1.PSD vrea creșterea alocațiilor și majorarea pensiilor încă din prima lună de guvernare, precum și creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022.

2.PSD vrea să se ajungă rapid cu nivelul alocațiilor la nivelul prevăzut de legea adoptată în Parlament, confirmată de CCR, dar modificată repetat și amânată prin OUG de guvernările de dreapta.

3.PSD susține majorarea pensiilor cu 11% încă din prima lună de guvernare.

4.PSD susține creșterea salariului minim de la 2300 la 2550 de lei, de la 1 Ianuarie 2022 .

5. PSD vrea plafonarea prețurilor la energie electrică, gaze naturale, lemne de foc, combustibili încălzire. În acest context se dorește scăderea imediată a facturilor la Energia Electrică până la -43%,

scăderea imediată a facturilor la Gaze Naturale până la -23%, iar timp de 6 luni să se mențină prețurile mici.

6. PSD vrea compensarea facturilor plătite de consumatorii casnici și IMM-uri la nivelul din luna DECEMBRIE 2020 și subvenționarea GIGACALORIEI pentru consumatorii din sistemul centralizat la nivelul din luna DECEMBRIE 2020

Sunt măsuri esențiale pentru menținerea puterii de cumpărare a populației și implicit a consumului – element esențial pentru minima/buna funcționare a economie.

Din perspectiva PSD, Legea Pensiilor și Legea Salarizării, așa cum sunt acum în vigoare, sunt elemente esențiale pentru eliminarea inechităților sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *