Mesajul primarului Zalăului, Ionel Ciunt, de Ziua Europei – 9 Mai

Pentru noi, românii, data de 9 Mai este despre unitate, independență și victorie. În această zi sărbătorim 🇪🇺Ziua Europei, 🇷🇴Ziua Independenței de Stat a României și 🇷🇴Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial.
De 14 ani ca cetățeni ai Uniunii Europene, ne alăturăm statelor membre care astăzi sărbătoresc pacea și unitatea în Europa. Apartenența României la Uniunea Europeană reprezintă un pilon important pentru dezvoltarea țării noastre, iar valorile și principiile europene ne responsabilizează să dăm dovadă de înțelepciune, toleranță și respect reciproc.
Începând din anul 1877, în această zi sărbătorim și proclamarea Independenței de Stat a României, câștigată de înaintașii noștri pe câmpul de luptă. Acest eveniment marchează și eforturile comune făcute de armată și politicienii vremii pentru o Românie modernă și independentă.
Totodată, astăzi suntem datori să înălțăm gânduri de recunoștință și respect eroilor celui de-al Doilea Război Mondial, pentru patriotismul, sacrificiile și hotărârea cu care au adus, în anul 1945, Victoria.
La mulți ani, Europa! Respect și prețuire eroilor neamului!🇪🇺🇷🇴

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.