Miniștrii PNL și UDMR, implicați total în stoparea defrișărilor ilegale de pădure

Ministrul Afacerilor Interne, sălăjeanul Lucian Bode a participat astăzi, alături de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna TÁNCZOS, la o ședință în sistem videoconferință cu privire la programul informatic SUMAL 2.0.
Acest program reprezintă un pas foarte important împotriva defrișărilor ilegale, un program care aduce beneficii importante pentru întreg sectorul silvic. Astfel, reprezentanții guvernului în teritoriu și șefii structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne au fost informați cu privire la demararea și, mai concret, la eficiența programului SUMAL 2.0, îndeosebi în ceea ce privește prevenirea faptelor ilegale care duc la diminuarea fondului forestier național.
Concret, autoritățile naționale care acționează în acest domeniu – Poliția, Jandarmeria, dar și reprezentanții direcțiilor silvice vor putea urmări în timp real tăierile, transporturile, dar și procesările masei lemnoase provenite din păduri.
Așadar, responsabili în declararea provenienței materialului lemnos vor fi toți operatorii economici care îl manipulează, de la tăiere și până la prelucrare!
„Sunt determinat să mă implic total în stoparea defrișărilor ilegale. Pentru că suntem primii interesați în protejarea fondului forestier național, acest program devenit funcțional permite înregistrarea tuturor acestor operațiuni. Nu în ultimul rând, am rugămintea ca în cazul identificării în trafic a unor transporturi de masă lemnoasă care ridică suspiciuni cu privire la legalitatea lor, să semnalați în continuare acest lucru – prin S.N.U.A.U. – la 112, autoritățile având posibilitatea să verifice dacă în acel caz există documente justificative sau, mai grav, dacă este vorba despre o activitate clandestină”, a transmis ministrul MAI, Lucian Bode. 

One thought on “Miniștrii PNL și UDMR, implicați total în stoparea defrișărilor ilegale de pădure

  1. Domnilor ziariști nu pune minciuna asta gogonata, dacă ai fi zis altceva mai spuneam dar nu pădurile, sau poate sint eu atit de prost și nu știu ce spun, Lucian bode unde a fost în 2020 tot anul, nu la guvern? Stați în casă așa nișe spunea în perioada aia, a fost tare de mult că voi și ați uitat, de starea de urgență cind tactuca iohanista ne spune să stăm în casă și se duceau lemne din pădure șingure atunci despre ce vorbim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *