Ministrul Cseke Attila: „Programul național de construire de creșe se dovedește a fi un success”

Până acum administrațiile publice locale au trimis 84 de cereri pentru construire de creșe,  a anunțat, la o conferință de presă susținută în Arad, ministrul dezvoltării, Cseke Attila. La conferință a participat și deputatul UDMR de Arad, Faragó Péter.

Ministrul a subliniat: numărul mare de cereri înregistrate într-un timp scurt arată că este o mare lipsă de locuri în creșe la nivel național, și este nevoie de programul național de construire de creșe, măsură care este prezentă și în Programul de Guvernare.

După cum este cunoscut, la începutul mandatului său de ministru, Cseke Attila a subliniat nevoia de dezvoltare a rețelei naționale de creșe, o prioritate guvernamentală, în vederea încurajării creșterii natalității, și pentru a veni în ajutorul tinerelor mame când se întorc pe piața forței de muncă după concediul de creștere a copilului. Ministerul de resort a prezentat și planurile celor trei tipuri de creșe, pentru cel mult 50, 70, și 110 copii.

Ministrul a încurajat toate autoritățile publice locale să cerceteze nevoia construirii unor noi creșe, bazate pe rata de natalitate, și să înainteze cereri în acest sens către Compania Națională de Investiții, unitate aflată în subordinea și finanțată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *