Ministrul Lucian Bode – cel mai vizibil membru al Guvernului din mass-media în februarie

Miniștrii PNL au fost în luna februarie cei mai vizibili în mass-media. Ei au fost menționați în 26.476 de materiale jurnalistice în cursul lunii februarie, în timp ce miniștrii PSD au fost menționați în 20.679 de materiale în media. Miniștrii PNL au fost în luna februarie cei mai vizibili în toate mediile monitorizate: TV, radio, presa scrisă, presa online și social media. Și la nivelul audienței aceștia ocupă prima poziție, scrie Mediafax.

Lucian Bode și Ligia Deca conduc topul

Au fost menționați în 26.476 de materiale jurnalistice în cursul lunii februarie, ceea ce se traduce prin faptul că audiența însumată a informațiilor despre aceștia a ajuns la fiecare român de peste 34 de ori într-o lună (584,270,819 de contacte). Miniștrii PSD au fost menționați în 20.679 de materiale în media – după cum a calculat mediaTRUST, fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise de PSD de 26 de ori într-o lună (ajungând la 445,107,352 de contacte). Echipa de miniștri UDMR se remarcă cu 7.890 materiale în care au fost menționați și o audiență generală de 204,282,060 contacte.

Lucian Bode este cel mai vizibil ministru din media în luna februarie, citat în 5,713 de materiale, cu un vârf al vizibilității în 9 februarie. Cele mai multe materiale au fost în contextul acuzațiilor de plagiat care i se aduc, președintele Klaus Iohannis susținând că se așteaptă ca până la rocada guvernamentală ce ar trebui să aibă loc în luna mai să fie luată o decizie.

Creștere spectaculoasă pentru Ligia Deca, care urcă pe poziția a doua, cu 5,649 materiale în care a fost menționată. Această performanță este cu atât mai notabilă cu cât în luna ianuarie a ocupat doar locul 6 în topul mediaTrust.

Bogdan Aurescu revine și el în fruntea clasamentului pe poziția 3, menționat în 4,469 materiale.

Pe următoarele poziții se situează, în ordinea numărului de materiale din media în cursul lunii februarie, Sorin Grindeanu, citat în 4,448 articole jurnalistice, urmat de Marcel Boloș și de Marius Budăi pe poziția 6, cu 4,025 respectiv 3,315.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *