Terheș după votul împotriva Portofelului Digital: „Cei care au votat pentru, au votat pentru transformarea UE într-o pușcărie”

Dintre europarlamentarii români doar doi, Terheș și Ciuhodaru, au votat împotriva Portofelului Digital. Restul fie nu au votat, fie au votat pentru.
Cu 418 de voturi pentru, 103 voturi împotrivă și 24 de abțineri, plenul Parlamentului European a decis ca Portofelul Digital să nu mai fie supus la vot în plen, ci să se intre direct în negocieri inter-instituționale între Parlament și Consiliu cu textul de lege agreat de comisiile ce au lucrat pe acest dosar.
Votul a fost cu cartelă, astfel încât cetețenii să știe cum a votat fiecare europarlamentar. Modul acesta de vot a fost cerut de către Grupul ECR, la solicitarea inclusiv a europarlamentarului Cristian Terheș.
Dintre europarlamentarii români doar Cristian Terheș și Tudor Ciuhodaru au votat împotriva Portofelului Digital, restul fie nu au votat pentru această prevedere, fie au votat în favoarea ei.
“Prin acest vot, în fapt, majoritatea europarlamentarilor au decis să accepte Portofelul Digital astfel cum a fost agreat de comisii, ceea ce nu mai dă șansa la dezbateri și amendamente pe text în plen. Cei care au votat în favoarea Portofelului Digital, sau nu au votat deloc pe acest punct, deși erau în sală, au votat în fapt pentru transformarea UE dintr-un spațiu al libertății, într-o pușcărie, unde cetățenii vor fi monitorizați în masă”, a comentat europarlamentarul Terheș.
Lista cu opțiunile de vot ale europarlamentarilor poate fi accesată la următorul link:
Voturile pe Portofelul Digital sunt la pagininile 22-23. Dacă vă uitați după un europarlamentar anume dar nu-l regăsiți întrei cei care au votat cu privire la Portofelul Digital, dar îi găsiți numele că a votat pentru alte puncte de pe ordinea de zi, înseamnă că nu a votat intenționat pentru acest punct.
Birou de presă al
Europarlamentarului Cristian Terheș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *