Ministrul Lucian Bode vrea măsuri mai dure pentru cei care nu respectă măsurile antiCOVID

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că o amendă de o mie de lei într-un club de fițe din București nu rezolvă problema și de aceea Guvernul trebuie să vină cu măsuri ferme, iar legea pentru suspendarea activității localurilor care încalcă în mod repetate regulile poate să treacă în 7-10 zile în Parlament.

Bode a spus că „o parte mică din populație nu respectă regulile”, iar structurile MAI au avut o activitate consistentă. Doar sâmbătă au fost verificați peste 5.000 de agenți economici și peste 84.000 de cetățeni, scrie g4media.ro.

„Într-o singură zi, în 20 martie, aproape 1,6 miliarde de lei a fost valoare amenzilor”, a precizat ministrul.

El a adăugat că, și în aceste condiții, unele cluburi nu respectă regulile.

„Am solicitat președintelui Ludovic Orban să aducă pe masa coaliției posibilitatea legală să putem să suspendăm activitatea acestor agenți econonimici care nu respectă aceste măsuri. Avem două variante: să amendăm OUG din parlament sau Guvernul să adopte un proiect de lege în această săptămână, care să prevadă foarte clar în ce condiții se poate ajunge la suspendarea activității, în ce condiții se poate ajunge la sigilarea respectivei locații și ce riscă acești agenți economici. (…) O amendă de o mie de lei într-un club de fițe din București nu rezolvă problema. Guvernul trebuie să vină cu măsuri ferme”, a subliniat Lucian Bode.

Ministrul a explicat că ordonanța de urgență de modificare a Legii 55 care se află deja în dezbaterea Parlamentului a trecut de Senat fără amendamente.

„Camera Deputaților dacă va adopta cu amendamente, există riscul nerespectării principiului bicameralismul și să fie proiectul neconstituțional. Deci trebuie retrimis la Senat și să fie dezbătute amendamentele, admise sau respinse, iar Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, să adopte cu aceste amendamente”, a explicat Bode.

„PNL dorește acest lucru. Dacă acest lucru e agreat de partenerii de coaliție, și eu știu că e agreat, atunci această procedură poate fi comprimată la o săptămână – 10 zile”, a precizat Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *