Ministrul Transporturilor anunță că pot începe exproprierile pe porțiunea din A3 Nușfalău – Suplacu de Barcău

Guvernul României a mai făcut astăzi un pas important în implementarea proiectului privind construcția Autostrăzii Transilvania în județul Sălaj.
În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Proiectul de Hotărâre privind declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică “Secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău din cadrul obiectivului de interes național Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea” pe raza localităților Meseșenii de Jos, Crasna, Boghiș, Nușfalău, Ip și Marca din județul Sălaj.
Suma alocată în vederea exproprierilor amintite se ridică la 6.940 mii de lei pentru un număr de 3.529 de imobile, cu o suprafață de 3.634.835 metri pătrați.
„Autostrada Transilvania și Varianta Ocolitoare Zalău sunt două dintre obiectivele mari, de interes regional și foarte importante pentru Sălaj, care își crește foarte mult potențialul de dezvoltare, turistic și economic”,
transmite liberalul Bogdan Ilea – secretar de stat în Ministerul Justiției. 

„E vorba de sectorul dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău (lung de 13,5 km, în valoare de 384 milioane de lei). Antreprenorul a depus deja proiectul pentru autorizarea lucrărilor, iar în următoarele săptămâni vom emite autorizația de construire și vor începe lucrările (18 luni – termen de execuție). Și pe alte sectoare ale acestei autostrăzi, dintre Cluj și Oradea, sunt vești bune. Spre exemplu, pe Nădășelu-Mihăiești, în capătul dinspre Cluj, unde se lucrează intens, din această primăvară. Celelalte sectoare sunt fie cu contracte semnate, aproape de debutul lucrărilor, fie în licitație. Mult prea mulți ani Autostrada Transilvania s-a construit doar pe hârtie. Acum o transformăm în realitate!”, a transmis ministrul Cătălin Drulă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *